Het leven van een skileraar annex bergwandelgids in #juni

Het leven van een skileraar annex bergwandelgids in #juni

Holiday Hikes

Vorige keer vertelde ik jullie over het noodlot dat ons getroffen heeft. Inmiddels zijn we een maand verder en beginnen zowel mijn vriend als ik weer te genieten van de leuke dingen. Het belangrijkste is dat je iets negatiefs, probeert om te buigen in iets positiefs. En we hebben zeker al een paar hele positieve dingen meegemaakt. Soms komt hulp uit onverwachtse hoeken!

Nadat mijn vriend uit het ziekenhuis kwam, zijn we in een stroomversnelling van ziekenhuisbezoeken en fysio-afspraken terecht gekomen. Een breuk in het kniegewricht word behandeld met veel beweging. Anders gaat het gewricht vast zitten en dan ben je nog verder van huis. Daarom bezoeken we gemiddeld 4 keer in de week de fysio voor stretchen en hydrotherapie. Daarnaast oefenen we elke dag met wandelen, traplopen en buigen op een speciale machine. Langzaam maar zeker beginnen we steeds meer resultaat te zien. Kon hij in het begin zijn knie amper 60 graden buigen, inmiddels zijn we de 100 graden lijn gepasseerd! En dat stemt erg hoopvol. En vandaag hadden we nog een kleine triomf; hij heeft voor het eerst op een fiets gezeten! Een hometrainer in de laagste stand weliswaar, en hij kon nog niet helemaal rond trappen, maar zulke dingen houden het revalidatieproces positief. Elke stap vooruit is er één.

Maar de grootste uitdagingen bleken eigenlijk ergens anders te liggen. Mijn vriend zit nu in de ziektewet, maar ik moet natuurlijk wel gewoon centjes verdienen. En dat betekend dat ik van huis moet. Soms is dat maar een halve of enkele dag, voor een dagtour of een dag gidsen op de bus. Maar met mijn eigen bedrijf Holiday Hikes loop ik voornamelijk huttentochten. En dat betekent dat ik meerdere dagen aaneengesloten van huis ben. En naast dat mijn vriend natuurlijk nog bij sommige dingen hulp nodig heeft, hebben we ook nog onze 2 hondjes waarvoor gezorgd moet worden. Aan het begin van de revalidatie had ik bijna de eerste tocht van het seizoen afgezegd. Want ik zag het nog niet even zo gebeuren dat voor deze situatie een oplossing gevonden zou worden. Maar het is in situaties als deze, dat je leert hoeveel mensen je willen helpen. En dat waren er veel meer dan gedacht!

Persoonlijk ben ik absoluut niet van hulp vragen. Ik probeer altijd alles zelf op te lossen, al moet ik me in 101 bochten wringen. Maar deze keer ging dit niet op. Ik ben over de drempel gestapt, en ben gaan vragen of er mensen waren die ons zouden kunnen en willen helpen deze 4 dagen dat ik weg zou zijn. En wat denk je…iedereen die ik vroeg zei ?ja?! Hierdoor hebben we een groepje kunnen samenstellen welke tijdens mijn afwezigheid met de honden hebben gewandeld, mijn vriend hebben geholpen, en voor noodgevallen oproepbaar waren. Het is gewoon super om te ervaren hoe je op mensen om je heen kan vertrouwen in geval van nood.

De bergtour heeft dus doorgang gevonden, en wat was het een super mooie tour! In het westen van Oostenrijk ben ik vier dagen onderweg geweest met een groep van acht fanatieke wandelaars. Na een pittige klim de eerste dag, en nog een leuke namiddag trip naar een nabijgelegen Gipfelkreuz, hebben we een super eerste avond gehad op een gemoedelijk berghut. De tweede dag stond in het teken van panorama, sneeuwvelden en fauna spotten. Lunchen in de zon, avondeten op het terras en slapen onder de hanenbalken. De derde dag hadden we helaas regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Spetteren in de modder, en naderhand bijkomen bij een mok warme chocolademelk met een punt taart. Het bergleven is zo slecht nog niet!

Holiday Hikes

Deze vier dagen waren voor mij ook even een “refill en relax” momentje. Want man, wat heb ik een respect gekregen voor mensen die mantelzorg doen. Ik heb het 100% over voor mijn vriend, maar het feit dat we weten dat er een eindstreep in zicht gaat komen, maakt dat we elkaar niet telkens in de haren vliegen. De mensen die voor een ziek familielid, partner of vriend zorgen, zonder te weten hoe lang dit gaat duren, deze mensen zijn echt geweldige personen!

Volgende keer ga ik jullie vertellen over 1 van mijn favoriete tochten. Het is eigenlijk DE tocht der tochten voor bergwandelaars, de ultieme uitdaging. Vrijdag (16 juni 2017) vertrek ik om deze te lopen, en ik heb er enorm veel zin in! Maar daarover volgende keer meer. Wil je meer weten over huttentochten in de alpen? Of wil jij samen met mij de uitdaging aan gaan om “de tocht der tochten” te lopen? Neem aan kijkje op de website van Holiday Hikes. Een hele fijne juni gewenst!

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabriela Andrei

Holiday Hikes

Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...