Skileraar redt kind uit een lawine

Kaprun Kitzsteinhorn Lawinebord

Skileraar redt kind uit een lawine

Gisteren gaven we al een waarschuwing dat het lawinegevaar enorm omhoog is gegaan na de vers gevallen sneeuw. In veel gebieden is een aanzienlijke hoeveelheid aan sneeuw gevallen.

Afgelopen vrijdagmiddag rond 14.20 uur waren een skileraar en drie kinderen (tussen de tien en twaalf jaar oud) in het skigebied Hintertuxer Gletscher, toen ze werden verrast door een lawine van tien meter breed en dertig meter lang.

De skileraar en een van de kinderen kwamen in de lawine terecht en het kind werd gedeeltelijk begraven. De skileraar reageerde snel en kon hem binnen zeer korte tijd ongedeerd uitgraven. De helling waar dit allemaal gebeurde is onmiddellijk afgesloten.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...