Skiopening Kitzbühel Resterhöhe door Snowfarming

Kitzbühel Resterhöhe skiopening

Resterhohe 19 oktober 2019

Skiopening Kitzbühel Resterhöhe door Snowfarming

Skiopening Kitzbühel Resterhöhe bekend. De opening van de Resterhöhe zal plaatsvinden op 10 november 2023.

Al jaren wordt de opening van het winterseizoen in Kitzbühel afgetrapt door een vroege opening op de Resterhöhe. Dit is mogelijk door snowfarming. Dit jaar staat de opening gepland op 10 november 2023 mits de weersomstandigheden dit toelaten. Hierdoor zal Kitzbühel als één van de eerste niet gletsjerskigebieden vroeg in het seizoen openen ondanks de kritiek vanuit de samenleving die al tijdje hoorbaar is.

Met name het vroege openen zou schadelijk zijn voor de natuur en hield men niet rekening met de seizoenen. We hebben hierover al eens eerder over geschreven. Lees dit artikel eens en daar wordt uit de doeken gedaan hoe schadelijk het echt is. Klik anders HIER om dit bericht te lezen.

De prijs voor een dagpas ligt tussen de €11,- voor kinderen tot €46,- voor volwassenen.

Resterhöhe Sneeuwdepot

Snowfarming met het sneeuwdepot op de Resterhöhe

Snowfarming

Jaarlijks opent Kitzbühel de eerste skipiste op de Resterhöhe. Alle jaren is dit mogelijk doordat er een groot sneeuwdepot ligt van waaruit de piste wordt gemaakt. Dankzij snowfarming zal zo ’n 70 á 80% van de sneeuw geconserveerd blijven. meer over snowfarming is hier te lezen.

Voor de opening is er overigens geen kunstsneeuw geproduceerd.

Lees ook: Skigebied Kitzbühel reageert op kritiek vroege opening

Bron: Kitzski

Kitzbühel Resterhöhe Sneeuwdepot 20 augustus 2023

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chalet.nl grote banner 900-600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...