Skiopening Kitzbühel Resterhöhe uitgesteld

Kitzbühel Resterhöhe skiopening

Resterhohe 19 oktober 2019

Skiopening Kitzbühel Resterhöhe uitgesteld. De opening van de Resterhöhe zal niet eerder dan 19 november plaatsvinden.

Al jaren wordt de opening van het winterseizoen in Kitzbühel afgetrapt door een vroege opening op de Resterhöhe. Dit is mogelijk door snowfarming. Dit jaar heeft men de opening uitgesteld door de huidige energiecrisis en door de kritiek vanuit de samenleving die al tijdje hoorbaar is.

Met name het vroege openen zou schadelijk zijn voor de natuur en hield men niet rekening met de seizoenen.

Resterhöhe Sneeuwdepot

Snowfarming met het sneeuwdepot op de Resterhöhe

Pas open als er sneeuw ligt

Het witte lint in een groen landschap zorgt al jaren voor discussie en zolang er sneeuw lag heeft niemand bezwaar tegen een vroege opening. Tijden veranderen en vanwege de energiecrisis en klimaat heeft men besloten dat dit jaar pas vanaf 19 november worden geskied in Kitzbühel aldus een woordvoerder van Kitzski.

Lees ook:

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chalet.nl grote banner 900-600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...