Skipas maximaal 2 dagen voor niet gevaccineerden?

Saalbach topfoto

Skipas maximaal 2 dagen voor niet gevaccineerden?

Na het nieuws dat Oostenrijk gewoon weer een winterseizoen gaat houden heeft Franz Hörl ook van zich doen spreken.

Franz Hörl de woordvoerder voor alle bergbahnen vindt het “heel goed denkbaar” dat alleen degenen die zijn gevaccineerd en genezen deze winter meerdaagse passen en seizoenkaarten kunnen kopen. Immers, “toegang is gekoppeld aan immuniteit”, zei hij in een interview – en dit wordt gecontroleerd via kaartverkoop. Dit is zeker nog niet zeker maar we zijn in afwachting van verdere besprekingen en wat de Oostenrijkse regering hiervan vind. Hörl was “tevreden” met de door de regering gepresenteerde toerismestrategie en een duidelijk tijdschema was “uiterst belangrijk”.

Het gemeenschappelijke doel van de toeristenindustrie en de overheid is uiteindelijk een “veilig seizoen zonder onderbreking”. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger kondigde maandagochtend op de persconferentie aan dat zowel de 3G-regel (gevaccineerd, genezen, getest) als een FFP2-maskervereiste voor iedereen in kabelbanen zou moeten gelden. Daar was “geen objectieve reden” voor, merkte Hörl op, zelfs AGES (die houden alle cijfertjes bij)  had immers bevestigd dat er geen clusters (Coronabrandhaarden) waren gevormd. Het doel voor komend winterseizoen is dat de grenzen open blijven en dat er geen beperkingen komen om te reizen.

Belang van “uniforme regels”

In het verleden had Hörl zich uitgesproken tegen een 1G-, 2G- of 3G-regel voor de wintersporters Hij vond dit “moeilijk uitvoerbaar”. Nu verwees hij naar het belang van “uniforme regels in het hele Alpengebied”. Wintersport moet het “gezicht redden”. Een soortgelijke regel is al ingevoerd in Beieren. In Zuid-Tirol, Italië en Frankrijk komen er maatregelen die in overeenstemming zijn met de voorstellen van de Oostenrijkse regering, zei de ÖVP-politicus en voorzitter van de Oostenrijkse Bergbahnen.

Eind augustus bekritiseerde Hörl ook het gebrek aan personeel voor de 3G controles. De controle gaat plaatsvinden bij de kassa’s.

“Ik stel me het zo voor: iemand die is ingeënt, kan genieten van het brede scala van skipassen, terwijl iemand die is getest misschien maar een een- of tweedaagse pas heeft”, zegt Hörl. Het zal mogelijk “in deze richting” gaan.

Maar er zijn  nog veel detaillistische vragen. We houden het in de gaten maar of Hörl gelijk gaat krijgen, we gaan het zien. De komende tijd zal er vast nog wel wat discussie zijn in Oostenrijk. We blijven het volgen.

Hinterglemm topfoto

Bron : OE24

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...