Skipassen worden een stuk duurder

Skipas

Skipassen worden een stuk duurder

De wintersport is al een dure aangelegenheid en dat wordt nu weer een stukje duurder.

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het Oostenrijkse Persagentschap (APA). De prijzen voor lifttickets worden met gemiddeld zeven tot tien procent verhoogd. Het duurst is een dagkaart op de Arlberg met 75 euro.

Als reden van de stijging wordt bijna unaniem de sterk gestegen energie- en loonkosten genoemd.

“De energieprijzen zijn een ramp voor ons”, aldus Werner Frießer, directeur van Axamer Lizum in Tirol. “We betalen dit jaar 1,1 miljoen euro in plaats van de 360.000 euro die we voorheen betaalden,” ondanks betere elektriciteitstarieven voor kabelbaanexploitanten.

Een andere “gamechanger” is de rente op gedane investeringen. Woordvoerder Erich Egger (Schmittenhöhe) van de Salzburger bergbahnen noemt de cao-verhoging voor kabelbaanmedewerkers met ruim tien procent ook een reden om de prijzen te verhogen.

Koplopers

De koploper is de Arlberger Bergbahnen waar je dit jaar voor een dagpas in het hoogseizoen €75,- moet neerleggen. Dit is een stijging van 12% in vergelijking met vorig jaar aldus procuratiehouder Arthur Moser tegen de APA.

Hij benadrukte dat de prijzen werden berekend ‘op basis van de algemene inflatie of de ontwikkeling van de specifieke kosten’ van de kabelbanen. Vanwege de grootte van het skigebied is de ‘relatie tussen prijs en aanbod’ ‘absoluut consistent’ in nationale en internationale vergelijkingen, aldus Moser

Kitzbühel en Ischgl liggen met €72,- voor een dagpas net onder die van de Arlberger Bergbahnen. Sölden (€73,-) en de Zillertal Arena (€72,50) zitten hier net tussen. Een dagje skiën in Axamer Lizum in de buurt van Innsbruck kost een dagkaart in het hoofdseizoen maar €55,-

Saalbach Kohlmais TopfotoVoorverkoop

Met de stijgende prijzen loont het om kaarten in de voorverkoop te kopen, op een weekkaart kan dat vele euro’s schelen. Zeker voor de wintersporters die een week naar Oostenrijk gaan is €40,- per persoon voor een gezin een hoop geld.

Zo is een dagpas in het Ski Amadé 6 euro duurder geworden  in vergelijking met vorig jaar. Een dagkaart kost hier €73,50, in het Gasteinertal € 73,90. Een Alpin Card voor een dag kost je €72,- dat is 6 euro meer dan vorig jaar en zelfs 11,50 euro meer dan twee jaar geleden.

Ga je naar Obertauern ben je goedkoper uit, een dagkaart kost hier €59,- en €357,- voor een weekkaart.

Overal in Oostenrijk stijgen de prijzen voor de skipassen, deze kopen in de voorverkoop loont dus.

Bron: orf

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...