Skiroute Leogang naar Kitzsteinhorn Kaprun

Wat een uitzicht

Skiroute Leogang naar Kitzsteinhorn Kaprun

We kregen een ingezonden bericht van een groep mensen die een behoorlijk afwijkende skiroute hebben afgelegd. Van Leogang naar de Kitzsteinhorn (Kaprun) Hoe ze dat hebben gedaan dat lees je hieronder.

“De families Jacobs , van Doorn en Paulus, uit Nieuwegein, die al jaren in de regio Fieberbrunn komen hebben de route van Leogang naar de Kitzsteinhorn (Kaprun) getest. Een keer wat anders als het rondje Saalbach, Jochberg of Ellmau naar Kirchberg. Het was een hele trip.

We zaten vanuit Fieberbrunn en St Ulrich am Pillersee om 08:00 in de auto naar Leogang. We stapten om 8:25 in de Asitzbahn op weg naar Kaprun. Na een paar lekkere afdalingen op ribbelpistes boven leogang gingen we op zoek naar de afdaling naar Viehhofen. Helaas was de blauwe afdaling dicht en moesten we door naar de Schönleitenbahn. Daar de bus gepakt naar Viehhofen.

3k-onnection Kaprun

Via de nieuwe aansluiting Zell am See Xpress waren we snel, zo rond 10:00 uur boven op Schmittenhohe. Lekker een bakkie koffie genomen en naar beneden geskied. Bij de Areitbahn de bus (die direct langskwam) genomen naar Kaprun. We wilden natuurlijk de nieuwe K-onnection uitproberen. Prachtig staaltje vakmanschap. Uiteindelijk waren we om 12:00 uur boven op de gletscher van de Kitzsteinhorn.

Helaas konden we maar 1 afdaling maken en zijn we via de Black Mamba, konden we natuurlijk niet overslaan, snel weer terug richting Zell am See gegaan om de aansluiting naar Leogang niet te missen.

De busverbinding onder bij de maiskogel was niet top en moesten bijna uur wachten. We besloten een taxibus aan te houden en met 9 man zijn we in de taxibus terug naar Zell am See gegaan. Via de City Express vanuit Zell am See centrum hadden we de snelste verbinding terug naar Viehhofen.

Uiteindelijk waren we om 15:45 terug boven aan de Asitzbahn en hadden we onze aansluitingen gehaald.

Kitzsteinhorn Kaprun

Conclusie van deze trip

Het is een hele trip om via de verbindingen vanuit Leogang naar de Gletscher van Kaprun te skiën. Het kost veel bus- en lifttijd. Met name de bus-aansluiting vanuit de Maiskogel midden op de dag was slecht. Daarnaast is er geen ruimte om op je gemak een paar afdalingen op de Kitzsteinhorn te maken.

Het is aantikken en weer terug. Daarnaast zeggen ze in Oostenrijk vaak ‘Nur fur Geubten’.

Om deze trip te vervolmaken moet je een flink tempo skiën.”

Kitzsteinhorn Kaprun

Bedankt voor deze bijdrage, ook al eens The Challenge gedaan in het Skicircus? Mochten er overigens mensen zijn die ook een afwijkende skiroute hebben dan horen we dat heel graag (info@fantastischoostenrijk.nl)

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht