Skiroute Leogang naar Kitzsteinhorn Kaprun

Wat een uitzicht

We kregen een ingezonden bericht van een groep mensen die een behoorlijke skiroute hebben afgelegd. Van Leogang naar de Kitzsteinhorn (Kaprun) Hoe ze dat hebben gedaan dat lees je hieronder.

“De families Jacobs , van Doorn en Paulus, uit Nieuwegein, die al jaren in de regio Fieberbrunn komen hebben de route van Leogang naar de Kitzsteinhorn (Kaprun) getest. Een keer wat anders als het rondje Saalbach, Jochberg of Ellmau naar Kirchberg. Het was een hele trip.

We zaten vanuit Fieberbrunn en St Ulrich am Pillersee om 08:00 in de auto naar Leogang. We stapten om 8:25 in de Asitzbahn op weg naar Kaprun. Na een paar lekkere afdalingen op ribbelpistes boven leogang gingen we op zoek naar de afdaling naar Viehhofen. Helaas was de blauwe afdaling dicht en moesten we door naar de Schönleitenbahn. Daar de bus gepakt naar Viehhofen.

3k-onnection Kaprun

Via de nieuwe aansluiting Zell am See Xpress waren we snel, zo rond 10:00 uur boven op Schmittenhohe. Lekker een bakkie koffie genomen en naar beneden geskied. Bij de Areitbahn de bus (die direct langskwam) genomen naar Kaprun. We wilden natuurlijk de nieuwe K-onnection uitproberen. Prachtig staaltje vakmanschap. Uiteindelijk waren we om 12:00 uur boven op de gletscher van de Kitzsteinhorn.

Helaas konden we maar 1 afdaling maken en zijn we via de Black Mamba, konden we natuurlijk niet overslaan, snel weer terug richting Zell am See gegaan om de aansluiting naar Leogang niet te missen.

De busverbinding onder bij de maiskogel was niet top en moesten bijna uur wachten. We besloten een taxibus aan te houden en met 9 man zijn we in de taxibus terug naar Zell am See gegaan. Via de City Express vanuit Zell am See centrum hadden we de snelste verbinding terug naar Viehhofen.

Uiteindelijk waren we om 15:45 terug boven aan de Asitzbahn en hadden we onze aansluitingen gehaald.

Kitzsteinhorn Kaprun

Conclusie van deze trip

Het is een hele trip om via de verbindingen vanuit Leogang naar de Gletscher van Kaprun te skiën. Het kost veel bus- en lifttijd. Met name de bus-aansluiting vanuit de Maiskogel midden op de dag was slecht. Daarnaast is er geen ruimte om op je gemak een paar afdalingen op de Kitzsteinhorn te maken.

Het is aantikken en weer terug. Daarnaast zeggen ze in Oostenrijk vaak ‘Nur fur Geubten’.

Om deze trip te vervolmaken moet je een flink tempo skiën.”

Kitzsteinhorn Kaprun

Bedankt voor deze bijdrage, ook al eens The Challenge gedaan in het Skicircus?

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht