Ski’s gehuurd en politie opzoek naar serieoplichter

Ski's in rek Turner Ski

Ski’s gehuurd en politie opzoek naar serieoplichter

Het komt nog steeds voor dat er mensen zijn die ski’s huren en ze vervolgens niet meer terugbrengen. In Tirol is de politie dan ook op zoek naar zo n serieoplichter.

In januari huurde de man ski’s bij tien Tiroolse sportwinkels. Hij had heel specifieke modelverzoeken. In plaats van een identiteitsbewijs liet hij een foto zien, hetzij van een Hongaars of een Roemeens paspoort.

Hij volgde ook altijd hetzelfde patroon, en koos ook altijd voor dezelfde skimodellen. De Tiroolse politie is op zoek naar deze seriedader die in januari op jacht was in Westendorf en ook heeft het Stubaital het moeten ontgelden.

De schade bedraagt ​​ruim 10.000 euro. De man leende ski’s “ATOMIC Redster”, modellen G9 en S9 met een lengte tussen 165 cm en 177 cm, van tien sportwinkels. In plaats van een identiteitsbewijs liet de dader, vermoedelijk uit Oost-Europa, op zijn mobiele telefoon een foto zien waarop ofwel een Hongaars ofwel een Roemeens paspoort te zien was. Als reden werd opgegeven dat hij zijn identiteitsbewijs kwijt was.

Ook wees hij altijd op een vakantieverblijf ter plaatse, waarin hij wat later bleek niet verbleef.  Hij betaalde de huur van de ski’s altijd contant. Daarna verdween hij met de huurski’s en kwam nooit meer terug.

Ook droeg hij in alle gevallen rode Atomic skischoenen. Opvallend is volgens de politie dat de man maar een paar minuten in de winkels was. Hij was er ook op gebrand om de huur van de ski’s zo snel als mogelijk af te ronden.

De onbekende man is zo’n 30 tot 45 jaar oud en spreekt Engels. Hij droeg altijd een FFP2-masker of mond- en neusbescherming. Hij was ook altijd uitgerust met skikleding, een helm en een skibril. De laatste waren volgens de politie van het merk “Smith” of “100%”. In alle tien de gevallen had hij rode Atomic-skischoenen bij zich.

De volgende namen of ID’s zijn tot nu toe door de dader gebruikt: “Kedves Viktor”, “Beraczka Tamas”, “Brazator Viktor”, “Cenuse Ion” en “Rebegea Vlady” en “Dir Antonia”.

De politie vraagt ​​om tips die je bij elk politiebureau kan achterlaten in Oostenrijk.

Foto’s van de dader zijn bekend. Als je deze wil zien kijk dan even in dit bericht!

Ellmau Ski's

Mesnerwirt Westendorf

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×