Skischans Bergisel Innsbruck een bezoek waard

Bergisel Innsbruck

Skischans Bergisel Innsbruck een bezoek waard

We kregen van Henny een behoorlijk aantal foto’s binnen van de Bergisel in Innsbruck.

Voor de mensen die het schansspringen volgen is de Bergisel een bekende naam. Het is namelijk de skischans in Innsbruck. Mocht je bijvoorbeeld eens op vakantie zijn gegaan en je gaat richting de brenner dan zul je ongetwijfeld de skischans hebben gezien.

Vanaf 1952 doet Innsbruck mee aan het vierschansentoernooi. De schans was tot 1964 wat aan de kleine kant en speciaal voor de Olympische spelen van 1964 is er toen een grote schans neergezet, de Bergiselschans. Deze schans is ook bij de Olympische spelen van 1976 gebruikt. Maar er kwam nog geen einde aan een verbouwing want in het jaar 2003 werd er een nieuwe schans geopend.

De Skischans Bergisel is dus zeker te bezichtigen. Henny geeft nog het volgende aan:

Met de lift, met zicht op het omliggende gebied en skischans, ben je binnen een paar minuten op de startplaats je kunt dan nog naar het 47 meter hoger gelegen panoramaterras met de lift of via de trap met maar 255 treden…

Vanaf het panoramaterras heb je een mooi uitzicht over de sportregio Innsbruck onder ander het Tivoli stadion, de Nordkette en de skischans.

Het is ook mogelijk om via meerdere trappen de gehele afdaling van de skischans te doen, wat zeer aan te raden is en wij ook hebben gedaan.

Bergisel Innsbruck

Bergisel Innsbruck

Bergisel Innsbruck

Bergisel Innsbruck

Bergisel Innsbruck

Heb je een Ski Plus City Pass dan kun je met deze pas ook naar de Bergisel.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×