Skischans Bischofshofen beschadigd door lawine

Paul Ausserleitnerschans Bischofshofen

Paul Ausserleitnerschans Bischofshofen

Skischans Bischofshofen beschadigd door lawine

Het voorval gebeurde afgelopen zaterdagnacht waarbij een grote lawine schade veroorzaakte in het steile landingsgebied van de schans.

De skischans in het Sepp Bradl Stadion is één van de vier schansen waar traditioneel rond kerst en  nieuwjaar het Vierschansentoernooi plaats vind. Op de schans waar op 6 januari de finale van dit toernooi plaats vind is afgelopen zaterdagnacht een lawine over heen gegaan.

Ondanks dat het zaterdagnacht plaatsvond is het nu pas bekend geworden.

Grote lawine

De zware natte sneeuw heeft er waarschijnlijk ertoe bijgedragen dat de plastic netten onder de grond zijn gescheurd. Deze sneeuwnetten zorgen ervoor dat de sneeuw in het sprong- en afdalingsgebied vast wordt gehouden zodat deze niet op de plastic matten aan de onderkant van de sprong kan glijden.

Ook stabiliseren de netten de taludbelasting, die vele tonnen weegt en bovendien sterk wordt verdicht.

Vierschansentoernooi

Op 6 januari vindt de finale van dit toernooi plaats in het Sepp Bradl Stadion in Bischofshofen. Ondanks de lawine komt de finale niet in gevaar omdat de voorbereiding dan weer perfect kan worden uitgevoerd, aldus Manfred Schützenhofer, voorzitter van de Bischofshofen Ski Club

“We zijn sinds maandagochtend met de graafmachine bezig om de gebieden vrij te maken en de netten weer omhoog te trekken. Daarnaast is er vandaag al een vrachtwagen naar Klingenthal in Vogtland, Saksen, gereden. Zij lenen ons drie grote sneeuwnetten. Op 6 januari springen we weer als vanouds. Die krijgen we daar.”

De voorzitter van de skiclub Bischofshofen verwacht dat de schade in de orde van grootte van zes cijfers zal liggen.

Bron: salzburg.orf.at

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×