Skischoenen op Maat, Nooit meer pijnlijke voeten!

Gert van den Berg Sport2000

Skischoenen op Maat, Nooit meer pijnlijke voeten!

Skischoenen op maat laten maken, je ontkomt er bijna niet aan als je pijnlijke of koude voeten hebt tijdens het skiën. Jan had voor het nieuwe skiseizoen nieuwe schoenen nodig en dat heeft hij ook gedaan. Waar kun je dat nu precies laten opmeten?

“Ik weet zelf wel dat ik brede voeten heb en ook een hoge wreef, ik merk dat al als ik gewone schoenen wil. Mijn ‘oude’ skischoenen waren al zover als mogelijk was met rekken en verhitten op maat gemaakt maar toch had ik vaak pijnlijke voeten en vaak ook steenkoud, tijd om naar een specialist te gaan dus.

Op aanraden van Eric Kromhout had ik een afspraak gemaakt bij Van den Berg Sport in Driebergen, daar trof ik Gert van den Berg die me hartelijk welkom heette en mij een lekker bakje koffie voorzette, een goed begin dus. Gert van den Berg is eigenaar van Van den Berg Sport Driebergen en heeft mooi lijstje certificaten op zijn naam staan zoals Sportpodologie A & B, Sidas Bootfitting level Expert en nog enkele Bootfitting certificaten. Het belangrijkste voor mij om te weten was dat Gert dus Podoloog is, hij weet dus alles over voeten en daarbij komt dat Gert ook Oostenrijkse Landesskilehrer is.

Dan krijg je de beste combi om je skischoenen op maat te laten maken. Maar wat vaak vergeten word is het belang van de zooltjes in de skischoen want bij het skiën wikkelt een voet niet af zoals bij lopen. Biomechanisch is het meer een torsie beweging wat niet natuurlijk is. Er komt afwisselend druk op de grote en kleine teen en veel druk op de voorvoet. Doordat dit niet natuurlijk is treden vaak zenuwbeknellingen op en vermoeidheidsverschijnselen (ja je leert wel wat bij Gert). Door de voet middels een skizool op maat te stabiliseren kunnen er al veel problemen voorkomen worden.

We zijn begonnen met een 3D scan van mijn voeten en daarvoor trek je speciale kousen aan, Gert gebruikt dit apparaat alleen om heel secuur te kunnen meten en niet zoals veel andere zaken ook voor het skischoen advies wat ook uit dat apparaat gehaald kan worden. Vervolgens is er op 2 manieren gekeken hoe ik de druk verdeel op mijn voeten en daarna hebben we de zooltjes gemaakt. Verder zijn we niet gekomen want voor mijn voeten moeten er toch schoenen besteld worden en die hebben we later gepast. (ik kwam in de zomer dus ik had tijd zat. als je midden in de winter zou komen dan zijn er schoenen te over. In elk geval was alles opgemeten en ik kon later kiezen tussen 3 paar schoenen. Gert geeft wel zijn absolute nummer 1 aan en daar zou ik maar van uitgaan dat dit klopt. Nij mij zeker.

Ik heb het eea op video gezet en ik ga jullie in deel 2 op de hoogte houden van dit avontuur. Er zijn mij skischoenen als pantoffels beloofd dus wacht deel 2 af en daar zul je het zien.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met:

Van Den Berg Sport in Driebergen
Traaij 44 A
3971 GP Driebergen-Rijsenburg (Route)
Telefoon: 0343- 513 773
E-Mail: info@vandenbergsport.nl

www.skischoenopmaat.nl

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×