Skischoenen uit de oven. Is dit nu goed of niet?

Skischoen op Maat

Skischoenen uit de oven. Is dit nu goed of niet?

We geven zo nu en dan wat tips en beantwoorden vragen van jullie mbt skischoenen. We hebben een specialist in huis die hier alles vanaf weet en beantwoordt jullie vragen dan ook heel graag. Vandaag de vraag of het opwarmen van skischoenen in een oven een goede zaak is?

Ongeveer negen jaar geleden introduceerden Salomon en Atomic hun boot fit-concept met de oven. Het was een grote verkoop hit! In 30 minuten een comfortabele skischoen.

Na een paar jaar en veel schoenen met dit concept verkocht te hebben, begonnen ons verschillende dingen op te vallen.

Opvallend veel mensen merkten op dat de schoenen voor het fitten niet aan de hak slipten en erna wel. Uit testen met dezelfde schoenen die niet en wel in de oven geweest waren merkten wij dat na afkoelen de schoenen uit de oven iets slapper in de voorwaartse flex waren geworden. De conclusie was dat de schoenen nadat ze in de oven zijn geweest wijder en slapper waren geworden.

Wij zijn toen overgestapt naar het concept van nauwkeuriger een ski-schoenenschaal aan te meten. Als dat nodig is, is deze plaatselijk aan te passen.

Bij enkeldruk alleen de enkel, bij kleine teen compressie alleen de kleine teen regio. De rest van de schoen laten wij intact en precies zoals de fabrikant de pasvorm bedacht heeft.

Hebben jullie vragen inzake skischoenen en dat mag van alles zijn. Stuur je vraag in naar info@fantastischoostenrijk.nl Wij zijn erg benieuwd naar jullie vragen.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met:

Van Den Berg Sport in Driebergen
Traaij 44 A
3971 GP Driebergen-Rijsenburg (Route)
Telefoon: 0343- 513 773
E-Mail: info@vandenbergsport.nl

www.skischoenopmaat.nl

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×