Skischule Top Ellmau meldt goede omstandigheden

Skischule Top Ellmau meldt goede omstandigheden

Skischule Top (Annemarie) heeft ons even bijgepraat met betrekking tot de ski-condities in SkiWelt. Van de week hadden we al een video laten zien waarop weldegelijk goed te zien is dat je er gewoon prima kunt skiën. Zie ons vorige bericht.

Vandaag heeft Annemarie weer een rondje door het gebied gemaakt. Zo was er te zien dat de sneeuwkanonnen aan stonden. Kijk maar is wat een plaatjes ?

… en de sneeuwkanonnen hebben ook best lang aan gestaan (gehele ochtend) en dit geeft maar weer is aan dat de dauwpunten laag zijn en als die laag zijn is er gewoon sneeuw te maken. Op dit moment, het is nu de namiddag,  zijn ze ook al weer aangezet.

Maar dan even over de kwaliteit van de sneeuw. Die is SUPER. Natuurlijk willen we allemaal natuursneeuw (en ook is off piste wellicht) maar wij weten uit ervaring dat er ook prima te skieen is op kunstsneeuw.

Hopfgarten

Op de vraag waar de pistes nu optimaal zijn kwam een kort antwoordt…”overal maar als we toch een aantal pistes moeten noemen dan zijn dit echt heerlijke pistes op dit moment”

  • Afdaling bij de nieuwe Jochbahn (tot halverwege de dalafdaling Nieding)
  • Hopfgarten de Schernthannbahn en Foisching …toppistes
  • Scheffau Muldenbahn en Kummeralmbahn
  • Dalafdaling Ellmau
  • Kandleralm van Westendorf naar Brixen im Thale

De laatst genoemde afdaling die ligt er altijd zo geweldig bij. Ligt ook redelijk mooi in de schaduw en daar is natuurlijk veel kunstsneeuw gemaakt.

Kortom er is prima te skiën, pistes liggen er geweldig bij …uiteraard het winterse plaatje dat ontbreekt maar een zonnetje is natuurlijk ook erg lekker.

Wij danken Annemarie voor deze update.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×