Skiseizoen Pitztaler Gletsjer begint op 16 september 2017

opening Pitztaler gletsjer

Terwijl wij hier in Nederland de eerste najaarsstorm hebben gehad, zijn de gletsjers in oa. Oostenrijk inmiddels voorzien van nieuwe sneeuw. Eerder was al bekend dat de Stubaier Gletsjer dit weekend weer opengaat voor de skiërs en snowbaorders. We weten nu ook dat het skiseizoen op de Pitztaler Gletsjer ook dit weekend begint.

Vanaf zaterdag 16 september zullen de liften op de Pitztaler gletsjer dagelijks geopend zijn van 8.30 tot 14:00 uur. Natuurlijk zullen niet alle liften en pistes open zijn. Het gebied bij de Wildspitzbahn zal opengaan, hier kan je genieten van 3 pistenkilometers. De afgelopen weken is er wat sneeuw gevallen, dit resulteert dat er 10cm sneeuw ligt bij de Gletscherexpress bergstation (2.840m) en 30cm bij de Hinter Brunnenkogel (3.440m).

Als het gebied volledig open is heeft het 87km aan pistes, daarvan is 13km blauw, 20km rood en 5km zwart. Het seizoen begint aanstaande weekend (16 september 2017) en zal ergens rond 22 april 2018 eindigen, maar daar gaan we nog niet naar kijken. Afgelopen weekend viel er sneeuw en daar komt morgen en dit weekend wat bij. Het zullen geen meters worden maar iedere cm is meegenomen. Hou onze site maar goed in de gaten onze weerman Jeroen zal weer regelmatig een weerbericht live zetten.

Hieronder de interactieve kaart van het skigebied van de Pitztaler Gletsjer, ga hier naar de webcambeelden.

Meer info: Pitztaler Gletscher

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht