Skiseizoenskaart ruim boven de 1.000 euro

Skipas

Skiseizoenskaart ruim boven de 1.000 euro. Inflatie, hogere personeels- en energiekosten zijn hiervan de oorzaak.

Er wordt een prijsbarrière doorbroken door de extreme inflatie die bijna overal in Europa al een tijdje gaande is. Wintersport is voor een hoop mensen al onbetaalbaar en door de stijgende kosten al helemaal. Zo kosten skilessen in Oostenrijk gemiddeld €600,- (gezin) boven op de hoge verblijfskosten.

Maar ook de dagkaarten in bijvoorbeeld St. Anton en Kitzbühel stijgen boven de €70,- grens.

Boven de €1000,-

Dit jaar vestigt de SuperSkiCard en de Tirol Snow Card  een nieuw record door ruim €1000,- te vragen voor een seizoenskaart. Koop je deze kaart voor aanvang van het seizoen dan betaal je “maar” €940,-, echter na 7 december is dit gestegen naar €1050,-. Dit is overigens alleen voorbehouden aan de SuperSkiCard.

Als we de voorverkoopprijs vergelijken met die van afgelopen jaar dan is het een verhoging van 80 euro. Wij vinden dat zelf redelijk geprijsd. De kaart gaat al in per medio oktober en loopt door tot 1 mei 2024. Met de herfstvakantie kun je al naar een gletsjer terwijl je in de mei vakantie dat al eind april begint ook nog kunt skiën op een gletsjer.

Voor het eerst is de prijs gestegen naar een bedrag met 4 cijfers. Moet er wel bij gezegd worden dat het aanbod met deze kaart wel gigantisch is.

Superskicard

© superskicard.com

De SuperSkiCard is geldig in 87 skigebieden waaronder SkiWelt, KitzSki, Zillertal Arena, Kaprun, Schladming, Skicircus, Zell am See, Skiamadé en nog veel meer gebieden. In totaal zijn 2.815 kilometer aan pistes toegankelijk. Komende winter gaan jullie heel veel opnames zien vanuit deze gebieden.

De Tirol Snow Card is meteen gekomen met een prijs van 1050 euro. Kinderen betalen half geld, jeugd in een geboortejaar dat ligt tussen 2004 en 2026 betalen 838 euro.

Prijsstijging

De prijsstijging ten opzichte van het voorgaande jaar bedraagt ​​9,3%. De redenen hiervoor is dus onder meer de sterke stijging van de personeelskosten en de energieprijzen, aldus Erich Egger, woordvoerder van de Salzburgse kabelbaanindustrie in de SN: “Ons contract met Salzburg AG is afgelopen en we moesten daarom een ​​overeenkomst ondertekenen, een nieuw contract op een veel hogere basis.”

Op de berg worden wintersporters met nog meer kosten geconfronteerd. Volgens Statistics Austria is skiverhuur nu 11,3% duurder dan vorig jaar.

Ook de prijzen van een skipas stijgt hierdoor, Saalbach heeft inmiddels ook haar prijzen bekend gemaakt. De prijzen zijn met 11,5% gestegen in vergelijking met het vorig seizoen.

Bron: oe24.at

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...