Skitourer knalde tegen kabel aan van Pistenbully

Pitztaler Gletsjer Pistenbully

Skitourer knalde tegen kabel aan van Pistenbully, steeds meer mensen hebben het touren ontdekt in de Alpen. Tegen het einde van de dag zie je nog wel eens wat mensen de berg opgaan die dan later in de avond naar beneden skiën en die doen dat dan op heerlijke maagdelijke geprepareerde pistes.

Vele van ons weten hoe lekker dat is…..maar er wordt ook gewaarschuwd dat er in de avond ook nog gewerkt wordt door Pistenbullys en dat op zeer steile stukken de Pistenbullys ook kabels gebruiken die over de piste zijn gespannen. De bully trekt zich hier aan op om steile stukken makkelijker te nemen. Ook komt het voor dat deze kabel dan op neushoogte zit…

Afgelopen week in het skigebied van Skijuwel waren er 4 skitourer onderweg. Ook hier werd er gewaarschuwd dat de Pistenbullys aan het werk waren en dat er een kabel gespannen was. De vier Oostenrijkers waren rond half 11 in de avond een rode piste afgegaan. Op deze piste waar de hellingsgraad 25% was had de pistenbully bestuurder een stalenkabel gespannen.

Ondanks waarschuwingsborden zijn de vier toch de piste afgedaald. Helaas kwamen ze deze staaldraad tegen en dat betekende dat men behoorlijk is gevallen. Één persoon was lichtgewond geraakt terwijl een ander zwaargewond bleef liggen.

De man is geholpen door de bergrettung Auffach en uiteindelijk in het ziekenhuis van Kufstein terecht gekomen.

Kijk dus uit als je laat van de piste afkomt. Wij kennen ook gebieden waar je nog heerlijk gezellig in een après ski hut kan zitten… al snel wordt het laat en je moet nog naar beneden, dan kunnen dit soort ongelukken gebeuren.

Bron

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht