Skiverliebt – das Musical! in Saalbach

Skiverliebt - Das Musical

© Saalbach.com, Salzburger Landestheater

Skiverliebt – das Musical! in Saalbach

Een musical ter gelegenheid van de FIS wereldkampioenschappen alpineskiën in Saalbach Hinterglemm in opdracht van het Salzburg Staatstheater.

Dinsdag 3 oktober presenteerde artistiek directeur Dr. Carl Philip von Maldeghem de musical “Skiverliebt – das Musical!” in het Salzburger Landestheater. Dit deed hij samen met de vicegouveneur Stefan Schnöll en de directeur van de Tourismusverband Saalbach Hinterglemm, Wolfgang Breitfuß.

Vicegouverneur Stefan Schnöll:

“De wereldkampioenschappen skiën van 2025 worden één van de grootste sportevenementen ooit in Salzburg. Ik ben erg blij dat het mogelijk is geweest om sport met cultuur te combineren en zo twee essentiële gebieden van de identiteit van Salzburg in één stuk te presenteren.”

Dit ter gelegenheid van het WK alpineskiën in 2025 en zal gaan over de fascinatie van het skiën, de bijbehorende druk om te presteren en het Oostenrijkse gastvrijheid. De musical wordt geproduceerd in samenwerking met de Tourismusverband Saalbach Hinterglemm en SalzburgerLand Tourism.

De musical

De musical zal om het WK gaan draaien maar is ook een eerbetoon aan de mensen en het landschap van de regio Salzburg. Het eerste deel van de musical start vóór de wereldbeker en opent met de uitreiking van de wereldbeker, het tweede deel zal zich rond en het WK afspelen.

Oudere en jongere buurtbewoners, Oostenrijkers van buiten de vallei, toeristen, gastarbeiders, internationale atleten, het perskorps, de band van de skileraar en een sneeuwkattenballet zijn de personages die de kosmos van de “skistad” tot leven brengen.

Artistiek directeur Dr. Carl Philip von Maldeghem:

“We skiën in Saalbach met sportieve passie en bereiden ons voor op het WK. Met artistieke passie ontwikkelen we de skimusical voor Salzburg, die sport en cultuur op creatieve wijze combineert – met een geweldig team en partners die anders niet bij elkaar zouden zijn gekomen.”

Skiverliebt - Das Musical

v.l.n.r.: Leo Bauernberger (Geschäftsführer SalzburgerLand Tourismus GmbH), LH-Stv. Stefan Schnöll, Anna Lukasser-Weitlaner, Intendant Dr. Carl Philip von Maldeghem, Wolfgang Breitfuß (Geschäftsführer Tourismusverband Saalbach Hinterglemm) © Saalbach.com

De bijhorende muziek is verzorgt door de componist Martin Lingau. Hij is een van de meest gespeelde geluidsmakers in de Duitstalige wereld, wiens liedjes worden gezongen door een breed scala aan artiesten, van Annett Louisan tot Mary Roos en Maite Kelly tot Udo Lindenberg. Aan zijn zijde staat tekstschrijver Frank Ramond. Als team schreven ze al de sportmusical “Het wonder van Bern”, die in 2014 in Hamburg in première ging.

Directeur van de Tourismusverband Saalbach Hinterglemm Association Wolfgang Breitfuß:

“Met het project van een skimusical betreden we als toeristische vereniging een compleet nieuw terrein! We zijn ervan overtuigd dat we door een emotionele artistieke presentatie van het onderwerp skiën veel mensen zullen kunnen inspireren voor de musical, maar ook voor de sport en onze bestemming!”

De skimusical gaat in februari 2025 in première in het Salzburger Staatstheater. Hoogtepunten uit de musical worden uitgevoerd tijdens het WK in Saalbach Hinterglemm. Daarnaast worden fragmenten uit het stuk vooraf gepresenteerd in het toeristische aanbod van SalzburgerLand Tourism.

Een andere samenwerkingspartner voor de skimusical is Schmidts Tivoli Theater in Hamburg, dat in de winter van 2025/26 gedurende enkele weken in Hamburg een eigen, aangepaste versie van het toneelwerk zal uitvoeren.

“Wij  kijken uit naar een buitengewone samenwerking met het Salzburg State Theatre ter gelegenheid van de SKI World Championships 2025 in Saalbach.” Aldus Corny Littmann, oprichter en artistiek directeur van het Schmidts Tivoli Theater.

Lees ook: WK 2025

Bron: Saalbach.com

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...