Skiweg op Pitztaler Gletsjer gesloten

Pitztaler Gletsjer dak van Tirol

Een skiweg op de Pitztaler Gletsjer is met onmiddelijke ingang gesloten. Op een deel van deze skiweg brak afgelopen zomer een rots af. Het verbreden van de skiweg is toen zonder toestemming uitgevoerd, daardoor sloot de Bezirkshauptmannschaft Imst  dit 350 meter lange stuk.

De 350 meter lange skiroute “Brunnenkogel” begint bij het bergstation Wildspitzbahn, de aanpassingen waren uit veiligheidsoverweging uitgevoerd nu blijkt illegaal.

Illegaal?

Nadat afgelopen zomer een rots was afgebroken werd er gezegd dat het pad herontwikkeld moest worden. Zoals nu blijkt was het illegale bouwwerk zonder goedkeuring  uitgevoerd. Wat het volgens de districtcommissie illegaal maakte was dat er geen toestemming was. Vanwege het terugtrekken van de gletsjer is het ski-pad, dat al  sinds 1988 is goedgekeurd, zwaar getroffen. dit pad loopt van de Wildspitzbahn tot de Brunnenkogel. Volgens de bergbahnen waren de aanpassingen die gedaan waren absoluut noodzakelijk om ook de  wintersporters een veilige toegang te bieden tot de pistes.

Ondanks de protesten blijft de sluiting van kracht, wanneer er weer gebruik kan worden gemaakt van deze pistes is niet te zeggen. We houden jullie op de hoogte zodra er meer nieuws te melden is.

Wij hopen dat er snel een oplossing wordt gezocht en gaan er vanuit dat als wij onze eerste skimeters op de Pitztaler Gletsjer gaan maken ook deze afdalingen weer kunnen meenemen.

Bron:

pitztal gletsjer
Gesloten deel in de cirkel

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht