SkiWelt Brixen Scheffau en Ellmau

SkiWelt Brixen Scheffau en Ellmau

SkiWelt Brixen Scheffau en Ellmau, op 30 december 2015 waren we in deze dorpen. Toen we bij het dalstation stonden kon je heel duidelijk zien dat het in het dal kouder was dan hoger op de berg. De sneeuwlansen stonden in het dal aan en op de berg niet. al weken hebben we die verrekte inversie laag ?

Brixen im Thale

Op bovenstaande foto is goed te zien dat de sneeuwlansen aanstaan maar dat is nog lang niet genoeg….maar iedere sneeuwvlok helpt op dit moment.

Gisteren lieten we het artikel zien dat er zelfs sneeuw via de helicopter werd gebracht of dit allemaal gaat helpen…. we daalde af richting de nieuwe Jochbahn maar daar wordt het nu toch wel erg crisis. Via Scheffau de Eiberg was het nog redelijk en ook naar Ellmau ging alles nog goed. Maar het blijft een vreemd gezicht dat je op een smal spoor kunt skiën met alles om je heen …groen groen groen….

De dalafdaling naar Ellmau was nog wel te doen maar meer richting het dal kwam je toch al snel wat andere zaken tegen dan alleen maar sneeuw.

Toch blijft het een wereldprestatie van de Bergbahnen SkiWelt dat er nog steeds geskied kan worden. Bijna de hele maand december met temperaturen ruim boven NUL.

Dit is het laatste artikel van 2015. Een hele goede jaarwisseling en voor een ieder heel veel gezondheid gewenst in 2016 en….er zal vast nog wel wat sneeuw gaan vallen dit seizoen..toch?

De Groeten…

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×