SkiWelt Early Bird en 120 km skiën op 1 dag

SkiWelt Early Bird

Om Half 8 in de ochtend ging de lift open

Toen wij een aantal weken geleden hoorde dat Simone 93 km had geskied op 1 dag in het skigebied van SkiWelt toen dachten we meteen….dat kan vast wel over de 100 km heen. Dus ook deze dag is Simone mee geweest om haar record te verbreken.

Early Bird skiën kun je al vanaf 1 februari 2018 (uitsluitend op de donderdagen) in SkiWelt. Dat betekent dat een aantal liften al vanaf half 8 open zijn en je kunt dan zeker wat extra’s kilometers maken.

De liften die om half 8 geopend zijn:

  • SkiWeltbahn
  • Alpenrosenbahn 1 en 2
  • Choralmbahn
  • Sonnenlift

Zo’n 22 km aan piste ligt er dan perfect bij.

Maagdelijke Piste Ribbelpiste

Maar wij hadden een doel deze dag om meer dan 100 km te skiën. Alle dorpen van SkiWelt hebben we bezocht en zeker ook alle dalafdalingen zijn gedaan. Uiteindelijk hebben we 120 km afgelegd maar dat hadden er ook meer kunnen zijn. Een lunch in Going heeft ook wat voor vertraging gezorgd.

Maar wat het meeste is bijgebleven van deze dag is de ongelofelijk mooie pistes die we hadden tussen half 8 in de ochtend en 10 uur. Op bijna iedere piste was het als of je een lint aan het doorknippen was. Alleen maar maagdelijk geprepareerde pistes. Van deze hele dag hebben we een bijzonder lange video van gemaakt en deze kun je hieronder bekijken.

Ook hieronder een plaatje van onze route.

Skiline SkiWelt 120 km skien Early Bird

Omdat de pistes er zo mooi bijlagen hebben we de Ki West afdaling binnen de 4 minuten gedaan. We weten dat het harder kan en wellicht gaan we daar in de toekomst nog eens een prijs opzetten maar dan zul je deze afdaling wel moeten opnemen met de helmcamera.

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...