SkiWelt Early Bird twee keer in de week

Scheffau ribbelpiste

Zo zien de pistes er in de ochtend vroeg uit

SkiWelt Early Bird twee keer in de week

SkiWelt en de Early Bird gaan al jaren hand in hand. Wat is de Early Bird. Dan gaan de liften om half 8 open in het skigebied. We moeten er wel bij zeggen dat dit de liften zijn in het gebied van Westendorf en ook is er een lift (SkiWeltbahn) aan de Brixen im Thale kant die ook opengaat en je naar de top op de Choralp brengt. 22 km aan maagdelijke pistes liggen er voor je klaar.

Voor mij zelf is het min of meer traditie geworden om dit jaarlijks te doen. Simone die bij mij op de camping staat gaat jaarlijks mee en dan is het ook meteen doorskiën geblazen. Er wordt vanaf de top tot het dal niet gestopt en het doel is om zoveel mogelijk pistenkilometers te maken. Bijna aan een stuk door wordt er geskied…. broodje in de lift en wel ergens een drankje halen en weer door…. Uiteraard kun je ook een ander tempo aanhouden 🙂

Ons record staat nog steeds op 120 km op 1 dag en dat willen we keer op keer verbeteren. Afgelopen jaar kwamen we dicht in de buurt (117,5 km)

Maar nu het nieuws. Komend skiseizoen is het niet 1 dag maar 2 dagen in de week dat je de Early Bird kunt doen. Vanaf 16 februari 2024 kun je elke vrijdag en zaterdag starten. Wij gaan dat zeker doen.

Hieronder nog de video dat we de 120 km hebben afgelegd.

Jaarlijks maken we een video van de Early Bird. Die van afgelopen jaar (2023) moeten we nog in elkaar zetten en dat gaan we binnenkort publiceren. Je ziet het hele skigebied voorbij komen.

Wij dagen jullie uit om komend jaar ook de Early Bird te doen. Laat weten hoeveel je geskied hebt. Je kunt dit zelf meten als je de app Skiline.cc heb geïnstalleerd. Laat jou uitdraai maar eens zien.

Skiline SkiWelt 120 km skien

Skiline SkiWelt 120 km skien

Tot slot nog de andere Early Bird Video’s die we jaarlijks hebben gemaakt. Alleen het coronajaar ontbreekt.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×