SkiWelt Ellmau een rondje om de Schmiedalm

Schmiedalmlift Ellmau

SkiWelt Ellmau een rondje om de Schmiedalm

Na de sneeuwval van afgelopen weekend is er weer een leuke laag bijgekomen. In het dal is er circa 30 centimeter gevallen en hoger op de berg kan dit getal hoger zijn uitgevallen. Wij hebben een rondje gemaakt en de pistes die liggen er weer voortreffelijk bij en dat is wel een beetje wrang voor de mensen die met Kerst en Oud en nieuw zijn geweest.

Dit keer hadden we ook een doel en dat was om bij de Schmiedalm te gaan kijken. Deze alm ligt in Ellmau (piste 88) Wij noemen deze afdeling een vergeten piste. Dit komt, omdat de meeste skiërs en snowboarders deze afdeling links laten liggen. De reden laat zich raden, het is namelijk een lange sleeplift en mensen staan niet graag in een sleeplift.

De meeste hebben dan ook niet de jaren 70 en 80 meegemaakt. Toen waren er tal van sleepliften, maar tegenwoordig houden we meer van comfort. Maar weet dat je dan wel een super piste mist.

Wij hebben een video update klaar staan van deze dag. Deze kun je hieronder bekijken.

Op de sociale media waren we ook nog live aanwezig.

In de ochtend waren we nog even live gegaan op de camping. Dit laten we ook zien. Daar is het ook winterwonderland.

Brixen im Thale CampingWelt

Brixen im Thale CampingWelt

Brixen im Thale CampingWelt

Brixen im Thale zinsberg

Ellmau Koglbahn

Ellmau Rubezahlhutte

Ellmau Rubezahlhutte


Ellmau dalstation Hartkaiser

Ellmau dalstation Hartkaiser

SkiWelt Scheffau Aualmbahn

Kandleralm umfahrung

Kandleralm umfahrung

Brixen im Thale CampingWelt

Brixen im Thale CampingWelt

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×