SkiWelt en Kitzski 1 skigebied gaat het dan toch gebeuren!

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

SkiWelt en Kitzski verbonden, je kunt dan skiën vanaf de Wilderkaier naar Resterhöhe

SkiWelt en Kitzski 1 skigebied gaat het dan toch gebeuren! Skiwelt en KitzSki sluiten een huwelijk niet uit

Wij weten niet beter dat jaren geleden de Ki West was gemaakt om de aansluiting met KitzSki te maken. Er zouden destijds al handen zijn geschud om ook aan de kant van de Kirchbergkant een afdaling te maken en uiteraard een liftverbinding. SkiWelt had het werk al gedaan en nu was het wachten op Kitzski. Die verbinding is er tot nu toe niet gekomen. Wel is er een FANtastische busverbinding die je in een paar minuten bij de Pengelstein brengt. Ook rijden deze bussen 1 keer in de 10 minuten en lang wachten is er dus niet bij …maar…..

We kregen te lezen op de Tiroler Tageszeitung dat er gesprekken gaande zijn om nu toch echt te zorgen voor een echte aansluiting. Een echte verbinding tussen SkiWelt en Kitzski zou betekenen dat dit gebied het op één na grootste skigebied in de wereld wordt. De gesprekken zijn aan de gang. Het luiden van de huwelijksklokken is nog te vroeg maar er ontstaat een hechtere relatie tussen de skigebieden Skiwelt en KitzSki.

KitSki SkiWelt Tour

Afgelopen winter was de KitzSkiWelt Tour het eerste gezamenlijke product met een gezamenlijke liftkaart die werd gelanceerd en het zal niet bij deze ene keer blijven. “Er is een zeer goede basis voor discussie en we werken samen aan de volgende stappen”, zegt Anton Bodner, CEO van Bergbahn Kitzbühel KitzSki.

De lopende gesprekken gaan op dit moment over het vinden van een basis, het verzamelen van data en het uitwerken van gezamenlijke producten. “Dit kan ook zo ver gaan als een uniforme merkidentiteit”, zegt Bodner. Er wordt al gesproken over een technische verbinding, dus een lift die de skigebieden met elkaar verbindt, maar daar is nog niets concreets over, legt de burgemeester van Kitzbühel en de voorzitter van de Raad van Toezicht van KitzSki, Klaus Winkler, uit. Hoe dat eruit zou kunnen zien is nog helemaal open, maar het idee van een dallift, die alleen de twee dalstations van de KiWest-kabelbaan van de Skiwelt-Bergbahn-Westendorf verbindt met die van de Pengelstein-kabelbaan van KitzSki, is “de minst charmante oplossing” voor Bodner, zo benadrukt hij.

Bijna 500 km aaneengesloten pistes zou er ontstaan!

Ook SkiWelt benadrukt dat er een goede basis om het gesprek aan te gaan met KitzSki. “Met de bouw van KiWest hebben we in 2015 al een stap gezet en een fusie zouden we zeer toejuichen. Dat zou een win-winsituatie zijn”, is de nieuwe directeur van Bergbahn-Westendorf, Stefan Grafl, overtuigd. Met een fusie zou het op een na grootste skigebied ter wereld ontstaan, aangezien de Skiwelt 90 liften en 288 pistekilometers en KitzSki 57 liften en 188 pistekilometers met zich meebrengt.

Resterkogel

Resterhöhe, helemaal tot de Panoramabahn die vanuit Hollersbach (Salzburgerland) omhoog komt kun je skiën. Weliswaar tot het middelstation voor de echte skikilometervreter helemaal FANtastisch

Bron: Tiroler Tageszeitung

Ps hieronder nog een video waar staat 520 km maar daar zijn de pistekilometers ook van de Kitzbühelerhorn in meegenomen dit even voor de duidelijkheid.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...