SkiWelt investeert 27 miljoen euro

SkiWelt investeert 27 miljoen euro

Westendorf

SkiWelt investeert 27 miljoen euro, in SkiWelt wordt het ieder jaar beter en moderner. Ieder jaar heeft SkiWelt verbeteringen. Afgelopen seizoen is er voor dik 50 miljoen geïnvesteerd. Weten jullie nog wat die verbeteringen waren?

Komend jaar gaat er dus voor 27 miljoen euro geïnvesteerd worden.

In Söll bij de Salvenmoos wordt een 10 persoonsgondel gemaakt. Dus toch nog een nieuwe lift dit jaar in SkiWelt. Deze lift vervangt de vanuit 1988 stammende 2 persoons zitlift.

Van de 284 kilometer piste die SkiWelt heeft gaat er inmiddels zo’n 229 kilometer besneeuwd worden. In 3 dagen zijn deze pistes volledig wit en er kan geskied en geboard worden. 100 nieuwe sneeuwkanonnen/lanzen komen erbij. Meer dan 1700 van deze apparaten staan dan in het gebied.

Westendorf Kreuzjöchlsee

In Westendorf is men bezig om de Kreuzjöchlsee uit te breiden. 3 keer zo groot wordt deze See en dit heeft natuurlijk alles te maken met sneeuw maken (zie ook onze eerdere bericht hierover)

Ook doet SkiWelt mee aan groene energie. 100% van de energie komt van de Tiroler Wasserkraft en dat is dus waterenergie. Ook worden de oplaadpunten voor auto?s op de parkeerplaatsen uitgebreid.

In Scheffau is er weer meer plek gerealiseerd voor auto?s. Zo n 140 plaatsen erbij en een nieuw Skidepot is er ook gebouwd.

Vanaf 10 januari 2017 hebben de dames en heren een voordeel. Op de dinsdagen hebben alle mannen korting op de dagkaart. Deze kost dan het tarief dat geldt bij het geldende jeugdtarief. In plaats van ? 47,- betaal je dan ? 35,50. Op de woensdag geldt dan het zelfde voor de dames ?

Natuurlijk zit SkiWelt in de Kitzbüheleralpen Allstarcard. Vanaf komend seizoen is deze kaart enorm uitgebreid met een fors aantal gebieden uit het Salzburgerland. SkiWelt maakt qua pistekilometers  zo n 10% deel uit van deze kaart. Al eerder hebben we geschreven over deze uitbreiding. Dit kun je HIER nog is nalezen.

Wij kunnen niet wachten tot dat het seizoen weer gaat beginnen?.en JULLIE?

SkiWelt

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×