SkiWelt Itter wordt Salvistabahn vervangen?

Itter Salvistabahn

Er komen steeds meer geluiden dat de SalvistaBahn in Itter vervangen gaat worden. Eerste berichtgeving was er al in augustus 2017. We hadden contact met het Tourismusverband en hier wordt aangegeven dat de bespreking lopen en dat er waarschijnlijk snel een antwoord op gaat komen.

De Bergbahnen zitten nog op wat besluiten te wachten alsmede vergunningen. Maar als dit allemaal doorgaat dan zullen de werkzaamheden zeker snel gaan starten. Wel wist men ons te vertellen dat de nieuwe gondelbahn (10 personen) niet klaar is voor volgend winterseizoen. Wel worden de voorbereidingen gestart. Het bergstation komt ook zeker een stuk hoger te liggen. De plek die genoemd wordt is de Kleine Salve. Dat ligt in de buurt van de Rigi en je kunt dan ook meteen de skiweg induiken richting de Kraftalm…. dat is de planning want dit kan allemaal nog veranderen.

Wij zijn benieuwd of dit allemaal doorgaat…. Er zijn voor komende winterseizoen al vernieuwingen aangekondigd voor Brixen im Thale (Zinsbergbahn, Bubble Express) en Westendorf (Fleidingbahn). SkiWelt wordt met deze nieuwe liften een extreem modern gebied met al deze super moderne liften.

Van deze laatste 2 liften hebben we al afscheid genomen ook dit kun je zien in:

SkiWelt Itter

SkiWelt Itter

Hieronder nog de afdaling in beeld vanaf de Hohe Salve naar Itter de Salvistabahn. Ook kom je langs het huidige bergstation op de Kraftalm….

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht