VIDEO SkiWelt en Kitzbühel Kirchberg samen meer dan 450 km aan piste

Jochberg Wagstätt

In Oostenrijk gaat het de laatste jaren iedere keer over wie de grootste heeft 🙂 of liever gezegd welk gebied is nu het grootst. Daar hebben wij na vandaag zeker wel een mening over.

SkiWelt was heel lang het gebied dat echt het grootst was. Ander gebieden zijn daar met een paar km extra mee voorbij gegaan. Maar…. het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel is nagenoeg al jaren aangesloten. Westendorf heeft gezorgd voor een schitterende afdaling Ki West. De Ki staat voor Kirchberg en West staat natuurlijk voor Westendorf. Deze afdaling ligt er al jaren.

Helaas aan de andere kant ligt nog geen piste en een lift om echt tot een totale verbinding over te gaan. Daar liggen ook even andere prioriteiten…denk maar eens over het uitstellen van de nieuwbouw van de Fleckalmbahn. Maar daar komen we later nog wel eens op terug.

Xpress Skishuttle Kirchberg Westendorf

Xpress Skishuttle

Maar wat is er geregeld. De Xpress Skishuttle. Dat is een busverbinding tussen het dalstation van de Ki West afdaling en het dalstation van de Pengelstein in Kirchberg. Om de 10 minuten rijdt daar een bus en met een paar minuten zit je in de lift. Ook staat er een tijdklok die aftikt. Wij hebben een 100 procent score. De bus rijdt echt op tijd en zullen jullie dat ook bewijzen in onze Video Update. Die paar minuten met de bus is voor ons eigenlijk gewoon een koppeling tussen 2 gebieden. Dat betekent als je in beide gebieden met vakantie bent er voor jou meer dan 450 kilometer aan pistes klaar liggen.

Let dan wel op met het nemen van een skikaart. Neem dan een kaart voor het hele grote gebied waarmee je ook nog naar andere gebieden zou kunnen gaan. Ben je een echte kilometer vreter dan is deze skicard zeker een optie. De naam va deze skipas is Super Ski Card voorheen wel bekend onder de Kitzbüheleralpen Allstar Card. Meer info over deze Super Ski Card tref je HIER aan.

Westendorf ondergaande zon

Kirchberg Brunn

Kirchberg Pengelstein

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht