VIDEO SkiWelt en Kitzbühel Kirchberg samen meer dan 450 km aan piste

Jochberg Wagstätt

VIDEO SkiWelt en Kitzbühel Kirchberg samen meer dan 450 km aan piste

In Oostenrijk gaat het de laatste jaren iedere keer over wie de grootste heeft 🙂 of liever gezegd welk gebied is nu het grootst. Daar hebben wij na vandaag zeker wel een mening over.

SkiWelt was heel lang het gebied dat echt het grootst was. Ander gebieden zijn daar met een paar km extra mee voorbij gegaan. Maar…. het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel is nagenoeg al jaren aangesloten. Westendorf heeft gezorgd voor een schitterende afdaling Ki West. De Ki staat voor Kirchberg en West staat natuurlijk voor Westendorf. Deze afdaling ligt er al jaren.

Helaas aan de andere kant ligt nog geen piste en een lift om echt tot een totale verbinding over te gaan. Daar lagen ook even andere prioriteiten in het verleden. Maar het ziet er toch naar uit dat er een aansluiting gaat komen. De eerste gesprekken zijn al gevoerd. Daar komen we later nog wel eens op terug.

Xpress Skishuttle Kirchberg Westendorf

Xpress Skishuttle

Maar wat is er geregeld. De Xpress Skishuttle. Dat is een busverbinding tussen het dalstation van de Ki West afdaling en het dalstation van de Pengelstein in Kirchberg. Om de 10 minuten rijdt daar een bus en met een paar minuten zit je in de lift. Ook staat er een tijdklok die aftikt. Wij hebben een 100 procent score. De bus rijdt echt op tijd en zullen jullie dat ook bewijzen in onze Video Update. Die paar minuten met de bus is voor ons eigenlijk gewoon een koppeling tussen 2 gebieden. Dat betekent als je in beide gebieden met vakantie bent er voor jou meer dan 450 kilometer aan pistes klaar liggen.

Let dan wel op met het nemen van een skikaart. Neem dan een kaart voor het hele grote gebied, waarmee je ook nog naar andere gebieden zou kunnen gaan. Ben je een echte kilometer vreter dan is deze skicard zeker een optie. De naam van deze skipas is Super Ski Card, voorheen wel bekend onder de Kitzbüheleralpen Allstar Card. Meer info over deze Super Ski Card tref je HIER aan.

Westendorf ondergaande zon

Kirchberg Brunn

Kirchberg Pengelstein

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...