SkiWelt maakt Corona maatregelen skiseizoen 2020-2021 bekend

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

SkiWelt maakt Corona maatregelen skiseizoen 2020-2021 bekend

Als er weer sneeuw in het gebied van Skiwelt  Wilder Kaiser – Brixental ligt dan gaat men volgens plan weer open op 5 december 2020. Het winterseizoen zou dan weer eindigen op 11 april 2021. Ligt er al in november sneeuw genoeg dan zijn de weekenden ook geopend. Dat laatste is pas te bezien in november.

Maar natuurlijk hebben we te maken met CoVid /Corona en de maatregelen daar ontsnappen we niet aan en het is daarom  goed dat het meteen ook goed duidelijk is. Alle richtlijnen zijn nog niet geheel compleet vanuit de regering van Oostenrijk. Maar wat er tot nu toe bekend is dat vermelden we. SkiWelt loopt toch alvast vooruit op de maatregelen vanuit Wenen.

Ook hebben we al eerder geschreven dat de Bergbahnen in Oostenrijk vallen onder het openbaar vervoer. De regels die daar gelden, gelden dan ook voor de bergbahnen. Dat betekent dat de gondels gewoon gevuld kunnen worden met de capaciteit die daar voor staat.

Daarnaast zijn alle gondels zeer goed geventileerd en is de reistijd minder dan 15 minuten, afhankelijk van de lift. De bergbanen van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hebben de modernste liften en verhogen ook de snelheid van de lift om de reistijd te verkorten.

Bij elk gebouw van de Bergbahnen dient mond en neus bescherming gedragen te worden

Ook in alle gesloten ruimtes van de bergbahnen moet mond- en neusbescherming worden gedragen. Samenvattend bij kassa’s, in de rij bij de liften, winkels, skidepots, toiletten en alle bergbahnrestaurants. In de entree- en toegangsruimten worden voldoende desinfectiemogelijkheden geboden.

Alle medewerkers van de bergbanen die met gasten in aanraking komen dienen ook mond- en neusbescherming te dragen. Naast de horecagelegenheden zijn er in het hele gebied talloze dispensers voor desinfectiemiddelen beschikbaar. Bij alle in- en uitgangen van de bergbahnen  en restaurants zijn borden met de voorzorgsmaatregelen aangebracht. Bijbehorende aankondigingen in het Duits en Engels informeren de gasten ook regelmatig over de veiligheidsmaatregelen.

SkiWelt Mondkap Buffy

Welke Mond en Neusbescherming kun je gebruiken?

Naast de conventionele mond- en neusbeschermingsmaskers worden ook multifunctionele skimaskers, bandana’s, buffs, kokersjaals etc. gebruikt als mond- en neusbescherming. Het is belangrijk dat de mond en neus volledig bedekt zijn om te voorkomen dat druppeltjes zich verspreiden bij spreken, hoesten en niezen.

Online skipassen bestellen! En garantie!

Alle gasten kunnen hun skipassen naar keuze gemakkelijk thuis bestellen in de online ticketshop van SkiWelt. Houd er rekening mee dat de verzending ook enkele dagen duurt.

Skipassen die niet in het seizoen gebruikt worden blijven hun waarde behouden en kunnen ook bv in het volgende seizoen worden ingewisseld en gebruikt.

Als je een seizoenskaart hebt van SkiWelt en je zou deze minder dan 14 dagen gebruiken wegens voortijdige sluiting van het Skigebied dan heb je recht op restitutie van 44 euro per niet gebruikte dag. Als je al 14 dagen gebruik heb gemaakt van de seizoenspas dan geldt deze restitutie niet meer.

De medewerkers van SkiWelt worden gedurende het hele seizoen preventief getest. Alle medewerkers worden gedurende zeven dagen in verschillende groepen verdeeld en wekelijks getest. Dit garandeert de grootst mogelijke veiligheid.

Desinfectie van de gondels

Net als in het zomerseizoen worden alle gondels op alle SkiWelt-locaties dagelijks gedesinfecteerd met koude vernevelaars. De speciale koude mist geeft een langdurige, zwevende mistdruppel af, die binnen zeer korte tijd 99,99% van alle virussen, bacteriën en sporen op de oppervlakken elimineert. Het actieve ingrediënt laat geen residu achter, is niet giftig, pH-neutraal, huid- en oogvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

SkiWelt opent dagelijks eerder het gebied!

Alle liften gaan om 8 uur in de ochtend open, dat is een half uur eerder dan normaal. Dit zal er ook bijdragen dat het minder druk is bij de liften. Het gebied verdeeld zich dan ook sneller.

De hutten van SkiWelt en wat zijn de regels in deze hutten?

Één van de sterke punten van SkiWelt zijn de hutten. Meer dan 80 kleine, veelal particuliere hutten staan jaarlijks voor je klaar.

  • Zelfbedieningsrestaurants: Mond- en neusbescherming moet worden gedragen van en naar de tafel, evenals in de ruimte in het restaurant en de toiletten.
  • Servicerestaurants: Mond- en neusbescherming moeten van en naar de tafel en in de toiletten worden gedragen.
  • Aan de tafels zelf is geen mond- en neusbescherming nodig. In alle restaurants wordt de wettelijk voorgeschreven tafelafstand in acht genomen of worden passende plastic afscheiding aangebracht. Alle tafels worden na elke gast vers gedesinfecteerd.
  • In de barretjes van de bergbanen heerst helemaal geen “après-ski-sfeer”. De bars worden gerund in de stijl van een koffiehuis, met bediening. Uiteraard worden hier ook de tafelafstanden nauwkeurig in acht genomen. Er wordt alleen achtergrondmuziek gespeeld. De openingstijden zijn ook gebaseerd op de openingstijden van de bergbahnen.

Indien er aanvullende maatregelen in de komende tijd vanuit de regering in Oostenrijk worden opgelegd zullen we dit artikel daarop aanpassen.

Om nog even in de stemming te komen staat hieronder nog een video van 2 januari 2020 en 15 februari 2020.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...