SkiWelt nieuwe sleeplift in Itter

Salvista sleeplift

SkiWelt nieuwe sleeplift in Itter

Het is niet ongebruikelijk dat er nieuwe liften worden gebouwd elk jaar in Oostenrijk maar een nieuwe sleeplift dat hoor je niet vaak. In Itter staat er een nieuwe lift met ingang van het aankomende skiseizoen.

Vanaf het winterseizoen 2023/24 wordt direct bij het dalstation van de Salvistabahn Itter een nieuwe sleeplift gebouwd: Het is herkenbaar aan een schoteltje we noemen het ook wel de pannenkoeken lift. (Sleeplift Salvista nr. 33)

Op deze plek was al een kortere lift en nu wordt deze lift doorgetrokken richting de bosrand.

Technische data

  • lengte: 437 meter
  • Aantal liftschotels: 65
  • Reistijd: 2,4 minuten

Deze sleeplift met de nieuwe besneeuwde piste is ideaal voor kinderen, beginners, gevorderde skiërs en schoolgroepen.

Salvista sleeplift

De ontwikkeling van dit oefenterrein betekent een verrijking voor het gehele SkiWelt-aanbod. Een groot pluspunt is dat het hele gebied vanaf het dalstation te overzien is en dat alle benodigde infrastructuur zoals toiletten, loketten en restaurants al aanwezig zijn. Het Itterdalstation is vanuit de hele regio gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De skicursussen bij de skischool garanderen succes en kunnen direct in het dalstation van de gondelbaan worden geboekt. Er is ook een skiverhuur met een skidepot ter plaatse.

Salvista sleeplift

Bron: SkiWelt

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×