SkiWelt Söll Bergstation op Hoch Söll afgebroken VIDEO

Hoch Söll

SkiWelt Söll Bergstation op Hoch Söll afgebroken VIDEO. Jullie weten al een tijdje dat er een nieuwe lift wordt gemaakt in Söll. De lift gaat van het dalstation naar het middenstation op Hoch Söll. De bouwwerkzaamheden zijn vorig jaar al gestart omdat men in het zomerseizoen van 2020 klaar wil zijn en meteen willen gaan draaien.

Een belangrijke reden is ook dat men al met het zomerseizoen kan starten omdat er heel veel toeristen jaarlijks in de zomer naar het Hexenwasser trekken en dan is een lift wel zo handig. Het Hexenwasser is ook een zeer belangrijke attractie voor de kinderen. Kinderen komen hier graag en natuurlijk ook gezinnen met hele kleine kinderen. Een enorme vooruitgang zijn dan ook de nieuwe gondels waar een kinderwagen veel makkelijker in past dan de oude gondels. Natuurlijk is er ook voor meer comfort gezorgd.

Het oude vertrouwde bergstation wordt ook vernieuwd. Sterker nog deze wordt helemaal platgegooid en de beroemde Hexenketel die tegen het gondelgebouw aanstond is ook weg. Dit kun je allemaal even bekijken in een timelaps die je hieronder kunt bekijken.

Hexenwasserbahn Söll SkiWelt

Cijfers van de nieuwe Hexenwasserbahn in SkiWelt Söll
Type lift 10 EUB HEXENWASSER
Kabellengte 1830 m
Sneelheid 6,00 m/s
Reistijd 6,76 min
Aantal gondels 72
Afstand van de gondel 67,50 m
Gondel tussentijd 11,25 s
Dalstation 738,18 hm
Bergstation: 1.157,22 hm
Hoogteverschil 419,05 m
Personen per uur 3.200 P/h
Besonderheit: In de 72 gondels vind je vrhalen met teksten van Matthias Schenk en audiotracks opgenomen door de Söller Bundesmusikkapelle onder leiding van Dominique Rebourgeon.
Hersteller: Firma Doppelmayr
Architekt/Planung: Seilbahnplanungs GmbH. Ing. Obenauer Christian, i-unit Architekten ZT GmbH. Volker Miklautz
Bouwstart Frühjahr 2019
In bedrijf Sommer 2020

Söll Hexenwasser

Söll Hexenwasser Bahn winter

Söll Hexenwasser Bahn Zomer

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...