Slalom wedstrijden Kitzbühel afgelast door Britse variant Coronavirus

Kitzbühel Hahnenkammrennen Hahnenkamm Streif

Slalom wedstrijden Kitzbühel afgelast door Britse variant Coronavirus

Slecht nieuws vanuit Oostenrijk waarbij de alternatieve World Cup Wengen in Kitzbühel is geannuleerd dit omdat 17 mogelijke gevallen van de Britse mutatie in Jochberg is geconstateerd. Jochberg ligt ook in het skigebied van Kitzbühel.

In Kitzbühel zouden dit weekend de twee slalom world cup wedstrijden gehouden worden als vervanging van de geannuleerde races in Wengen Zwitserland. Zojuist is bekend gemaakt dat deze wedstrijden in Kitzbühel nu ook worden geannuleerd. Deze annulering is te wijten aan 17 mogelijke gevallen van de Britse variant van het Coronavirus die in het nabijgelegen Jochberg zijn geconstateerd. Deze gevallen zijn geconstateerd bij een groep Britse skileraren, binnen een week zal duidelijk zijn of zij inderdaad geïnfecteerd zijn met deze mutatie. De meerderheid van de Britse skileraren die in Jochberg waren, waren daar in het kader van een opleiding tot skileraar.

Wedstrijden geannuleerd

Het annuleren van de wedstrijden is door de gouverneur van Tirol, Günther Platter in een persconferentie bekend gemaakt samen met bondskanselier Sebastian Kurz en minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober. De hoop is nu gevestigd op Flachau als alternatieve locatie voor de twee slalom wedstrijden.

Hahnenkammrennen

Volgende week vinden de normale Hahnenkammrennen plaats (zonder publiek) Al hoewel normaal. De slalom race is gaat waarschijnlijk naar Flachau. Blijft over twee afdalingen en één SuperG. Of deze races door kan gaan ligt aan de PCR-testen die nu afgenomen worden. Als blijkt dat er geen verdere afwijkingen zijn kunnen deze races doorgaan. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Flachau neemt de slalom wedstrijden over

Zojuist is ook bekend dat Flachau te hulp schiet en dat de slalomwedstrijden aldaar gehouden worden. Op 16 en 17 januari 2021 gaan deze wedstrijden dus alsnog plaatsvinden.

Lees ook ons liveblog.

Bron: orf.at, br.de

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...