Slechter weer onderweg naar Oostenrijk

Een mooie zomerdag komt ten einde

Slechter weer onderweg naar Oostenrijk

We moeten het er vandaag en deels morgen nog maar even van nemen in Oostenrijk. Nogmaals is het zonnig en vrij warm zomerweer in het Alpenland. Maar slechter weer is onderweg, we krijgen later deze week te maken met echt herfstweer.

Vanmorgen starten we nog met veel ruimte voor de zon. In vrijwel heel Oostenrijk schijnt deze uitbundig, slechts lokaal komt mist voor dat snel oplost. Daarbij stijgt de temperatuur razendsnel, voor het middaguur is het op veel plaatsen alweer zomers warm.

Uiteindelijk stijgt de temperatuur vanmiddag door naar waarden tussen de 27 en 30 graden. Dit zijn wel erg hoge waardes voor begin september. Tegelijkertijd ontstaan er ook net als gisteren stapelwolken, waarbij er regionaal een onweersbui tot ontwikkeling kan komen. Maar opnieuw is het op de meeste plaatsen droog.

Morgen is de lucht een stuk vochtiger. Hierdoor ontstaan er al eerder op de dag stapelwolken, welke morgenmiddag zullen uitgroeien tot enkele stevige regen- en onweersbuien. Tijdens de buien is kans op hagel en wateroverlast. Gelukkig trekken de buien wel vrij snel langs waardoor er ook genoeg opklaringen zijn. Tijdens opklaringen kan het nog opwarmen naar zomerse waarden van 25 tot 28 graden.

Een actief koufront ligt donderdag boven Oostenrijk!

Donderdag volgt een actief koufront, al in de ochtend regent het stevig door in de westelijke deelstaten. Hierbij kan er met gemak 10 tot 20 mm regen vallen. Als het front tijdens de middag richting het oosten doortrekt activeert deze in de nog reeds aanwezige warme lucht.

Hierbij moet rekening worden gehouden met onweer, wateroverlast en windstoten. Tegelijkertijd trekken er opklaringen Vorarlberg en Tirol tijdens de tweede middaghelft binnen. In de polaire lucht kan het nog zonnig zijn, maar het is wel flink afgekoeld. Daarmee wordt het bereiken van de 20 graden nog vrij lastig daar.

Vanaf vrijdag is het overal gedaan, het is slechter weer met veel buien en gematigde temperaturen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

In2sportbrands Winter banner Groot

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...