Smartphone apps voor de wintersport

Smartphone apps voor de wintersport

Wintersport appDe wintersport is al geboekt de voorpret is al langer gaande, en langzamerhand kijk je of je wintersport materiaal nog goed is. Zijn de ski’s of snowboards toe aan onderhoud, hoe is de staat van de kleding en wat heb je nog nodig. Dit jaar dan toch een actioncam kopen of toch niet en welke, kortom we gaan ons weer klaar maken voor een mooie tijd in de sneeuw. Hierbij kunnen de smartphone apps voor de wintersport natuurlijk niet ontbreken.

Er zijn verschillende apps die de voorpret kunnen vergroten, maar ook zijn er apps die je tijdens je wintersport zult gebruiken. We proberen in deze artikel het een en ander zo goed mogelijk op een rij te zetten, mis je een app laat het ons weten.

We beginnen met de bekendste app (en de onbetwiste nummer 1) is toch wel de app van Sneeuwhoogte.nl, deze site is DE site waar je actuele sneeuwhoogtes kunt bekijken maar ook o.a. het weer. Logisch dat de app van deze site een must is om te hebben, overzichtelijk per gebied of dorp kun je het weer, sneeuwhoogte, foto’s van mensen die in een gebied zijn volgen. Hier begint de wintersport dus al.

Klik op het logo van het systeem dat je telefoon heeft (iPhone of iPad is iOS de rest Android) en download deze.

Wintersport appWintersport app

Wintersport.nl app

Wintersport appDe tweede in deze rij is de app van de Nederlandse Ski Federatie, zij hebben een mooie app die je zelf kunt aanpassen qua indeling. Ook bied deze het nodige aan nieuws, tips en meer.

De app is er voor zowel iOS als Android en is gratis.

Anton van Wintersporters.nl

Wintersports appsDe wintersport verzamelplaats van de BeNeLux is toch wel Wintersporters.nl, zij brachten eens per maand in de winter een magazine uit. Dit doen ze nog steeds maar dan via een mooie app Anton genaamd.

Het is een “online” magazine met de nodige informatie maar ook reviews van gebieden, ook leuke artikelen zul jij hier vinden.

De app is er voor iOS als Android en is gratis.

Snowplaza Magazine

Wintersport appNaast de digitale magazine van Wintersporters.nl heeft ook Snowplaza een magazine, deze is te lezen in hun eigen app die alleen voor mensen met een iPad te downloaden en te lezen is.

Het magazine is gratis te downloaden en zal 3 keer per winter verschijnen, net als Anton zit vol verslagen, interviews, gearnieuws, columns en een prijsvraag.

De app is er ALLEEN voor de iPad, en is hier te downloaden.

Sneeuwhoogtes

Er zijn een hoop apps voor het bekijken van de sneeuwhoogtes, de bekendste app NA Sneeuwhoogte.nl is o.a. ook Sneeuwhoogte+ van Wintersporters, Salomon Powderquest van WePowder, Bergfex, iSki, Skiinfo en de Bizztravel app.

De meesten zijn er voor zowel iOS als voor Android en veelal gratis, klik op de linken bij de logo’s voor meer info.

Sneeuwhoogte+

iOS logo    Android logo

Bergfex

iOS logo Android logo

Sneeuwhoogte.nl

iOS logo Android logo

Wintersport app

iOS logo Android logo

Salomon Powder

iOS logo Android logo

Wintersport app

iOS logo Android logo

Skigebieden

Ook de skigebieden brengen apps uit met nieuws, sneeuwhoogtes, webcams enzovoorts, deze apps geven je een mooi beeld van wat er gaande is en wat er nog kan komen.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk heeft een app, een simpele app maar met alles wat je nodig hebt of wilt weten. Het is qua vormgeving niet echt hoogstaand maar het doet wel dat wat het moet doen en dat is informatie geven.

De vormgeving is bij meerdere apps van andere skigebieden hetzelfde.

De app is er voor iOS en Android.

Zell am See Kaprun

Er is een App voor het gehele gebied, uiteraard is het uitgebracht voor zowel iOS als Android. Al deze apps zijn via de website te vinden inclusief de linken naar de verschillende app stores.

De Kitzsteinhorn heeft niet een eigen app maar werk samen met MAPtoSNOW, de link naar jouw appstore is op de officiële site te vinden.

Andere grote gebieden bieden natuurlijk ook hun apps voor iOS en/of Android, klik op de logo’s om de app van jouw gebied te downloaden. Uiteraard zijn er meer maar dit zijn de bekendsten van Oostenrijk, wil je er een bij hebben vraag dit aan via de contactformulier en we voegen hem toe mits dit natuurlijk in Oostenrijk is.

Wintersport app Wintersport app Wintersport app Wintersport app Wintersport appWintersport app Wintersport app Wintersport app  Wintersport appWintersport app Wintersport app

Diversen

Naast het weer, sneeuwhoogtes en informatie over jouw gebied zijn er ook apps die bijvoorbeeld je snelheid meten, hoeveel kilometers je hebt geskied of gesnowboard, de hoogtemeters enzovoorts maar ook zijn er apps die speciaal voor een evenement uitgebracht worden.

Maar ook door de komst van de smartwatches zoals de Apple Watch zullen er apps zijn die het horloge gebruiken om dit te regelen, er is een teamlid met een Applewatch en die zal deze winter de apps voor deze horloge eens testen. Het is een nieuw apparaat dus weten we er nog niet veel van, en valt er nog niet veel over te vertellen.

Hier een selectie, klik  op de icoon en je wordt naar de site van de desbetreffende app gestuurd. Daar vindt je alle informatie die je nodig hebt.

Wintersport app Wintersport app  Wintersport app Wintersport app Wintersport app Ski Tracks Wintersport app Trace Snow alpencams

Voor degene die een Apple Watch hebben is er van Skitrack, Slopes en Trace Snow een app voor, je kan zonder dat je de iphone uit je zakken haalt en je dag laten “opnemen”. Door deze apps kan je zien hoeveel je geskied heb, de hoogte en snelheid, de laatste app is een iOS only app dus iPhone en iPad maar wel de moeite waard om te melden.

Maar dit zijn niet de enige apps of toepassingen, zelf maken we gebruik van Skiline.cc, klik op het logo om meer te weten.

skiline logo aangepast

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...