Smeltwater zorgt voor spektakel Krimml Waterval

Krimml waterval

De temperatuur is de laatste dagen bezig met een behoorlijke opmars in Oostenrijk. Het te koude weer is achter gelaten en nu zijn er meer zomerse temperaturen.

Natuurlijk heeft dit ook zijn effect op de smelt van de sneeuw. Heel veel water komt er nu van de bergen naar beneden. Zo ook bij de Krimmler watervallen. Kijk maar eens.

Maar het water weet zijn weg uiteindelijk ook te vinden naar de grote rivieren zoals bijvoorbeeld de Inn. Daar werd maar liefst dinsdagmiddag een waterstand genoteerd van 5 meter 61 cm. Op bepaalde plekken is de rivier al buiten de oevers getreden. Ook zijn er bepaalde brandweerkorpsen alweer ingezet om water weg te pompen.

Wil je video beelden zien van de Inn en hoe hoog het water staat? Klik dan HIER.

Wateroverlast omgeving Imst

Maar het is niet alleen het smeltwater. Ook de onweersbuien zorgen voor aanzienlijke hoeveelheden water. Aan het begin van de avond was er een behoorlijke onweersstoring in de omgeving van Imst. Er stond ook een aardig windje bij. Er stond zoveel wind dat dit in het Pitztal ervoor heeft gezorgd dat er schade is onstaan aan enige daken van huizen. Ook zijn er bomen op de weg beland en heeft de politie en brandweer er voor gezorgd dat er diverse wegen afgesloten zijn. Vanaf 20.00 uur zijn de wegen weer berijdbaar.

Hoe het verder gaat met het weer? Lees morgenochtend om 8 uur weer een nieuw weerbericht van Jeroen.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...