Smokkelen in het skigebied Ischgl neemt toe

Silvreatta Arena Ischgl Samnaun Idalp

Smokkelen in het skigebied Ischgl neemt toe

Zes douaniers op ski’s controleerden wintersporters in het skigebied Ischgl/Sammnaun. De dounaniers vinden steeds vaker gesmokkelde goederen zoals luxegoederen, tabaksproducten en alcohol.

De douane voerde vorig jaar 330.000 grenscontroles uit in Oostenrijk. De grens tussen Oostenrijk en Zwitserland in het skigebied Ischgl/Samnaun staat onder speciale observatie. In het Zwitserse Samnaun zijn producten belastingvrij, net als op de luchthaven. De verleiding is groot om de spullen daar te kopen en via de skipistes naar Oostenrijk te vervoeren.

De hoeveelheid en waarde van gesmokkelde goederen neemt toe

De taak van de zes douanebeambten in het skigebied Ischgl/Samnaun is om te voorkomen dat wintersporters deze goederen illegaal naar Oostenrijk brengen. Smokkel is de laatste jaren toegenomen. Ook de hoeveelheid en waarde van de goederen neemt toe. Luxe artikelen zoals sieraden, kleding, dure cosmetica, tabaksproducten en alcohol worden het meest gesmokkeld.

Onlangs probeerde een man drie luxe horloges ter waarde van 60.000 euro in een rugzak naar Oostenrijk te smokkelen: “Zulke grote inbeslagnames zijn zeldzaam, misschien eens per maand. Maar elke dag wordt wel iets gevonden. De cijfers zeggen dat van de mensen die smokkelen het gaat om 90% van de toeristen en 10% lokale bewoners.

Willekeurige controles

De mensen die rugzakken dragen, hebben de grootste kans om goederen uit Zwitserland te smokkelen maar ook worden de wintersporters zonder rugzak gecontroleerd.

Douanebeambten voeren steekproefsgewijze controles uit aan de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland. Mocht je de douanebeambten willen herkennen….dat gaat dus niet die zijn gewoon gekleed als de wintersporter…. Pas dus op wat je doet als je Samnaun bezoekt.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...