Sneeuw gevallen en 1e sneeuwkanon in bedrijf, waar?

Kaprun 24 sep 2018

Na de voorspelling van onstuimig weer in Oostenrijk en “temperatursturz” waren we benieuwd of er ook nog ergens sneeuw was gevallen.

Waar kun je dit beter doen dan even op de gletsjers te kijken. Dit keer een kijkje op de Pitztaler Gletsjer en de gletsjer van Kaprun (Kitzsteinhorn) Er zijn zeker geen grote hoeveelheden gevallen. Die zijn zeker nodig om het seizoen te starten maar op de Kitzsteinhorn zien we dat er sneeuwkanonnen staan te brullen.

Er is nog geen datum genoemd dat deze gletsjer opengaat maar wij denken dat men op zaterdag 13 oktober open wil gaan. De Super Ski Card (kun je als seizoenkaart gebruiken. De eerste keer kan dit namelijk al op 13 oktober 2018 (laatste dag is 1 mei 2019) De Super Ski Card is de kaart die ontstaan is uit de Kitzbüheleralpen Allstarcard en de Salzburgcard (in een ander bericht zullen we eens ingaan op deze kaart)

Maar bekijk de beelden hieronder. Dan kun je zeker zien dat er op Kaprun iets aan sneeuw is gevallen. Pitztal is ook te bekijken maar de hoeveelheden zijn zeer bescheiden. Wel is het zo dat het al flink koud geworden is….maar de temperatuur gaat later deze week weer omhoog. Lees ook het laatste bericht van onze weerman Jeroen maar eens.

Het wachten is dat er een dump gaat vallen op de gletsjers zodat daar het seizoen echt kan beginnen in oktober…

Pitztal 24 sep 2018

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...