Sneeuw in de gebieden Kitzbüheleralpen

Sneeuw in de gebieden Kitzbüheleralpen

Het is vandaag gaan sneeuwen in grote delen van Tirol en Salzburgerland. We hebben zelfs foto’s binnen gekregen van Willy en Geert en zagen dat de sneeuwgrens wel erg laag was. Linkerfoto is genomen op Hoch Söll (1100 meter) en rechterplaatje uit Brixen im Thale (800 meter)

Hoch Söll 14 okt 2015 Brixen Kandler 14 okt 2015

Maar voor we naar de verschillende gebieden gaan eerst even naar de gletsjer van Kaprun. Ook dit gebied rekenen wij tot de Kitzbüheleralpen vanwege het feit dat dit gebied is opgenomen in de Kitzbüheleralpen Allstar Card. We komen later nog wel een keer terug op de echte geografische ligging van de Kitzbüheleralpen. Het zal jullie verbazen welke gebieden daar eigenlijk in zitten.

Kaprun

We gaan eerst is kijken hoe de situatie hier is na de gevallen sneeuw. De planning is dat morgen de liften in gebruik worden genomen om op de gletsjer te kunnen skieen. Dat wordt morgen de webcam afspeuren. Op zoek naar de eerste skiërs van het seizoen. Dat kan uiteraard HIER.

Vandaag was het behoorlijk aan het sneeuwen op de gletsjer. Het is nu aan het opklaren en we zien ook dat de sneeuwkanonnen aanstaan. Dat gaat allemaal goed komen daar.

Kaprun 14 okt 2015 Kaprun 14 okt 2015

SkiWelt

Onderstaande foto’s komen uit Brixen im Thale, Scheffau en Westendorf

scheffau 14 okt 2015 Brixen 14 okt 2015

scheffau 14 okt 2015 Westendorf 14 okt 2015

Kitzbuhel Kirchberg Jochberg

Niet alle webcams waren hier heel duidelijk door de sneeuwval maar we hebben er toch nog wat gevonden. Bij Jochberg en bij de Panoramabahn bij Resterhohe.

Resterhohe 14 okt 2015 Jochberg 14 okt 2015

Saalbach Hinterglemm

Saalbach 14 okt 2015 Saalbach 14 okt 2015

Skijuwel

Onderstaande foto is uit Alpbach. één van de 2 gebieden die bij het mooie skigebied van Skijuwel horen. Het andere dorp is Wildschönau.

Skijuwel Alpbach 14 okt 2015

Dit was weer een mooie winterse prik. Zeker voor de gebieden beneden de 2000 meter. Daar blijft de sneeuw zeker niet liggen. Voor de gletsjers is het FANtastisch dat er een mooie opfrisser is gekomen. Zeker voor Kaprun want die gaan morgen open. Dat laatste gaan we ook goed in de gaten houden.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×