Sneeuw is eind van de week in aantocht

Hohe Salve met uitzicht op Brixental en Westendorf

Hohe Salve met uitzicht op Brixental en Westendorf, sneeuw is wel nodig.

Sneeuw is eind van de week in aantocht

Even geduld sneeuw in aantocht althans zoals het er nu uit ziet. De komende dagen is het nog even doorbijten, de kerstman neemt frau Holle mee.

Maar dat is pas eind komende week en er kan nog van alles gebeuren daarom eerst terug naar vandaag waar in de bergen de zon vaak te zien is. Hardnekkige mist kan in sommige dalen blijven hangen, richting het oosten kan uit de aanwezige wolken motregen naar beneden komen. De neerslag zal boven de 1200 meter als sneeuw vallen met een wind uit het zuid, zuidoosten.

De temperaturen bereiken een maximum van -1 tot 10 graden, rond de 2000 meter ligt dit rond de 2 graden.

Sneeuw Saalbach 850 hPa neerslag

Temperatuur en neerslagkans Saalbach ca. 1500 meter

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af met mist in het laagland. In Noord-Tirol, Salzburgerland, Oberösterreich en in West-Niederösterreich kan men tijdens de eerste uren van vandaag wat regen verwachten. De meeste zonneschijn kan men rond het middaguur verwachten in Steiermark, het Salzkammergut, het zuiden van Niederösterreich en het midden van het Burgenland. Met een matige wind eerst uit het westen later draaiend naar het zuidoosten en zuiden zal het qua maximum temperatuur morgen liggen tussen de -1 en 10 graden. Op 2000 meter ligt het maximum rond de 0 graden.

Dinsdag en woensdag is het nog mild met gemiddeld temperaturen rond de 14 graden, rond 2000 meter ligt dit rond de 4 graden. Het zal op beide dagen een mix worden van zon, wolken en neerslag waarbij de neerslag boven de 1900 meter in vorm van sneeuw kan vallen.

Sneeuw Solden 850 hPa neerslag

Temperatuur en neerslagkans Sölden ca. 1500 meter

Kerst

Zoals het er nu dus uitziet is het donderdag ook nog mild, met maximum van 12 graden, het blijft overwegend bewolkt en kan het gaan regenen. De sneeuwgrens vooral aan de noordkant van de Alpen ligt tussen de 1200 en 1800m. Op kerstavond zal de sneeuwgrens langzaam dalen. Vooral aan de noordkant en in het oosten kan het geleidelijk aan sneeuwen tot in de dalen. Op eerste kerstdag is het kouder en onrustig, vooral in het westen en zuiden valt er wat sneeuw. Dit bij een levendige en koude wind uit het noorden. Maximum ligt tussen de -5 en 5 graden. Zaterdag is het bij ons 2e kerstdag, in Oostenrijk spreekt men over Stefanitag dan is het zoals het er nu uit ziet droog met temperaturen tussen de -6 en plus 4 graden.

Sneeuw 1e kerst

Sneeuwval 1e kerst

Hoe het gaat verlopen rond de kerst morgen meer, maar het lijkt er al meer op dat Oostenrijk eindelijk weer wat sneeuw krijgt. Hoeveel er gaat vallen zal de komende dagen duidelijk worden, ook of het er gaat vallen.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht