Sneeuw en kou, maar hoe lang nog?

Gisteren was het een klein wereldje. Boven de 1000 meter was op verschillende plaatsen in Oostenrijk enorm dichte mist. Ook was er lichte sneeuwval. De sneeuw was onder andere in Kitzbühel goed te doen. Het zag er uit als pap, maar doordat er bijna niemand op de piste was, bleef de sneeuw goed. De sneeuwgrens daalde in de loop van de dag. Het werd steeds kouder en de vochtige piste werd ineens keihard. Deze kou is afgelopen nacht doorgegaan en hopelijk heeft dat de pistes voor vandaag goed gedaan.

 

Vanochtend blijft het zicht slecht met dichte bewolking en mist. Ook sneeuwt het nog steeds tot in de dalen. Rond de 2000m is het -8 graden. In de middag blijft het vooral nog in de Kitzbüheler Alpen en het Tauern gebied sneeuwen. In andere delen van Oostenrijk klaart het een beetje op, maar het blijft bewolkt. In de lage dalen is het 7 graden, in de hogere dalen is het 3-5 graden.

Morgen is het vooral nog in de Kitzbüheler Alpen en Zillertaler Alpen mistig en bewolkt. Bovendien zal het in de ochtend daar nog een beetje sneeuwen. In de loop van de dag zal het opklaren en kan hier en daar de zon doorbreken. Verder blijf de temperatuur woensdag vrijwel gelijk aan vandaag. De dagen na woensdag komt het voorjaar weer terug met zon en wat hogere temperaturen. Gelukkig zijn deze temperaturen niet zo hoog als afgelopen week toen het 20 graden in de was.

Geniet van de sneeuw!

Vervangweerman Roel

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...