Vandaag nieuwe sneeuw, morgen kaiserwetter

Gisteren was het even genieten van de zon, maar meer kaiserwetter volgt morgen

Vandaag nieuwe sneeuw, morgen kaiserwetter

Gisteren was het eventjes vrij mild in Oostenrijk, gelukkig scheen op veel plaatsen wel de zon flink. Vandaag is het weer andere koek. Afgelopen nacht bracht een koufront al de eerste nieuwe sneeuw. Daarbij zakte de sneeuwgrens naar 1000 meter. Vanmorgen is het een tijdje droog maar wel vrij fris en guur. In de loop van de middag volgt meer nieuwe sneeuw als de wind naar het noorden draait. Vanuit Duitsland volgen dan nieuwe stevige sneeuwbuien waarbij de sneeuwgrens zakt naar 600 meter. Tot aan middernacht valt er langs de gehele noordkant 5 tot lokaal 20 centimeter nieuwe sneeuw. Droog blijft het aan de zuidkant.


Morgen valt er in de ochtend nog een laatste sneeuwbui maar al snel wordt het droog. Het klaart overal breed op en prachtig kaiserwetter volgt. Door de komst van een uitloper van hogedruk is het genieten. Een perfecte dag om te gaan skiën zoals in Kaprun of op de Restherhöhe bij Pass Thurn. Daarbij is de lucht ook nog eens vrij koud dus de sneeuw blijft perfect.

Vooral het Arlgebergte is met nieuwe sneeuw spekkoper de komende 5 dagen

Tijdens het weekend draait de wind naar het westen, een 2-tal fronten zullen Oostenrijk aandoen. Zaterdag is het eerst nog lange tijd droog maar tegen de avond volgt sneeuwval in Voralberg en Oost-Tirol. In de nacht volgen ook de overige gebieden in Oostenrijk. Daarbij staat veel wind en is er kans op sneeuwjacht. Zondag zorgt een occlusie voor nieuwe sneeuw in Karinthië.

Na het weekend neemt de onzekerheid toe. Het Amerikaans model gaat voor een overgang naar zachter weer en een sterke zuidwest circulatie. Deze kaarten zijn niet gunstig voor winterweer. Maar het Europees model laat koud winterweer toe met een wind uit het noorden of oosten. Veel sneeuw wordt er echter eventjes niet meer verwacht.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht