Sneeuw, Regen en misschien Kaiserwetter

Jeroen is begonnen aan een wel verdiende vakantie, dus zal de komende dagen het weerbericht overgenomen worden.

Maar we kunnen wel zeggen dan de komende dagen het nog steeds FANtastisch is, gisteren sneeuwde het al lekker door waarbij de sneeuwgrens overdag schommelde tussen de 600 en 800 meter. In de avond steeg deze grens naar 1000 meter, waarbij men in Oostenrijk weer het nodige aan centimeters kon verwelkomen.

Vrijdag

Ook vandaag zal er een aantal centimeters aan sneeuw bijvallen, de sneeuwgrens zal vanochtend zo liggen tussen de 1200 meter in het westen tot 600 meter rond Oberösterreich en Wenen. De sneeuwgrens zal in de loop van de dag stijgen naar 1800 meter, dit houdt in dat de neerslag over zal gaan naar regen.

Tegen de avond zal de neerslag verdwijnen waarbij het droog wordt maar de vorstgrens zal echter niet dalen.

Temperatuur op 1500 m, goed te zien dat de temperaturen aankomend weekend gaat stijgen en dan weer dalen en daarna is het onzeker wat er gaat gebeuren.

Weekend

Zaterdag zal het even rustig worden met een stijgende temperatuur, maar ook de zon zal gaan schijnen. Dit weertype zal ook op zondag zijn, voor de mensen die in Oostenrijk zitten zal het een heerlijk weekend worden. Zondag op maandag passeert er een koufront waarbij de temperatuur zal gaan dalen. Temperaturen gaan onderuit, onder nul en kans op neerslag.

Voorlopig is het nog steeds genieten, de vele meters aan sneeuw zullen echt niet binnen een paar dagen gesmolten zijn. Ook wij zijn in Oostenrijk en zullen jullie weer op de hoogte houden.

Maandag

Het koufront is gearriveerd maar zal geen blijvertje zijn, dit koufront zal zoals het er nu uit ziet tot woensdag over Oostenrijk liggen, met de komst van de kou zal er ook wat neerslag in de vorm van sneeuw bij zitten.Het zullen geen grote hoeveelheden zijn maar enkele centimeters erbij is altijd mooi voor het gevoel, zeker is wel dat er genoeg sneeuw zal liggen op de pistes om 1 april te halen.

De sneeuwval vanaf maandag tot en met woensdag.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...