Meer sneeuw en regen onderweg naar Oostenrijk

Deze dagen is de sneeuwgrens soms duidelijk zichtbaar in de bergen

Meer sneeuw en regen onderweg naar Oostenrijk

Het is en blijft koel en wisselvallig herfstweer de komende tijd in Oostenrijk. Gelukkig zijn er ook mooie momenten. Maar de boventoon wordt gevoerd door veelal koele bewolkte dagen met regen en sneeuw.


Vanmorgen is bijvoorbeeld zo’n ‘mooi momentje’. De bovenstroom is tijdelijk meer naar het zuidwesten gedraaid en Oostenrijk komt lange tijd in de neerslagschaduw van een actieve depressie te liggen. Hierdoor is het wel op veel plaatsen bewolkt, maar soms probeert de zon toch een gaatje te vinden. Maar de bewolking wordt gedurende de ochtend in het westen dikker en uiteindelijk in Vorarlberg en direct langs de Duitse grens dik genoeg voor regen. Elders blijft het nog lange tijd droog vandaag. Halverwege de middag begint het dan ook overal in Tirol en verder oostwaarts te regenen. Karinthië en Steiermarken houden het tot de avond droog, daarbij loopt de temperatuur op naar 12 graden in Vorarlberg tot 17 of 18 in gebieden met soms de zon.

Vanavond en komende nacht is het overal bewolkt. Van tijd tot tijd regent het flink door. Daarbij ligt de sneeuwgrens veelal rond de 1800 meter.

Morgen beginnen we de dag met een mix van droog maar bewolkt weer en enkele buien. Gedurende de dag activeren de regengebieden iets in het westen en verloopt de middag druilerig met sneeuwval vanaf 1800 meter. Ook in Karinthië en Steiermarken verloopt de middag bewolkt en regenachtig, hier kan het zelfs flink plenzen. Tegelijkertijd blijft het juist een stuk droger in het noordoosten. Maar dat is slechts tijdelijk, morgenavond bereikt de regen ook dit gebied. Overal is het gematigd en koel met maxima tussen de 10 en 15 graden.

Ook de vrijdag verloopt niet droog, want er is meer sneeuw en regen onderweg. Betreft verloop lijkt het weerbeeld sterk op die van de donderdag.


Zaterdag volgt eindelijk langere tijd droger weer, met name de ochtend verloopt vriendelijk met de zon er soms bij. Maar ook nu blijft de toevoer vochtig en een nieuw front bereikt het Alpenland halverwege de middag. Ook de zondag belooft weinig goeds met een sneeuwgrens die weer zakt naar 1600 meter!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht