Wat gaat het worden Sneeuw Regen Zon?

Bergfex Kaprun 25 aug 2018

Afgelopen week hebben we ook vermeld dat er wel eens sneeuw zou kunnen gaan vallen in de bergen. Voornamelijk boven de 2000 meter zou een aardig pak sneeuw gaan vallen. Wat is daar nu van overgebleven? Kijk naar het bovenstaand plaatje. Op dit moment zou er dus al sneeuwvallen op de gletsjer van Kaprun. Op de webcams is helaas nog niets te zien maar wellicht kunnen we daar morgen antwoord opgeven. Tegen de 40 cm zou er gaan vallen.

Op de Stubaier Gletsjer en Pitztaler Gletsjer ziet het er zo uit.

Bergfex Pitztal 25 aug 2018

Bergfex Stubai 25 aug 2018

De neerslaghoeveelheden zijn al behoorlijk naar beneden bijgesteld. We zullen de komende dagen zien wat daarvan overblijft. Voor de gletsjers zou het zeer welkom zijn dat er sneeuw gaat vallen. Dit beschermt ook de gletsjer weer. Vorig jaar was de winterstart op menig gletsjer vroeger dan de jaren ervoor. Weten jullie nog wanneer de gletsjers gingen openen?

Maar nu eerst even naar het weer voor de komende dagen.

Vanavond en vannacht regent het in Oostenrijk bijna overal. In de Bundeslander Salzburg Karinthië en het westenlijke gedeelte van Obersteiermark zelfs zeer sterk. In deze gebieden kan wel 50 tot 100 mm regen vallen (t/m zondag)

Sneeuw zou er kunnen vallen vanaf een hoogte van 1600 meter. In het Oosten zou het in de nacht een paar uur zelfs droog kunnen worden. Na middernacht wordt de regen ook in Voralberg minder. Temperatuur ligt tussen de 14 en 5 graden.

Zondag

In de ochtend regent het nog af en toe ten Oosten en Zuiden van Salzburg. Sneeuwvalgrens ligt ook nog tussen de 1600 en 2200 meter.

Vanuit het Noordwesten gaat het opklaren. In Vorarlberg komt de zon er al weer bij en dit gaat geleidelijk ook voor Oostenrijk gelden. De wind doet ook aardig mee. Vooral in het Oosten staat er een sterke wind die uit het Noordwesten komt. Temperatuur ligt tussen de 12 en 22 graden. Overigens op 2000 meter ligt de temperatuur tussen de 1 en 5 graden.

Maandag

In de ochtend kan er mist zijn ontstaan. De mist lost tegen de middag overal op en de zon komt er weer bij. In het Oosten waait nog steeds een matige wind uit het Noordwesten maar over het algemeen waait het niet hard.

In de ochtend ligt de temperatuur in hoger gelegen dalen rond de 0 graden en in het Oosten rond de 11 graden. Maximum temperaturen liggen deze dag tussen de 18 en 25 graden. Op 2000 meter is het in de ochtend tussen de 3 en 8 graden en naar de avond toe 9 tot 12 graden.

Vanaf dinsdag zien we een hoge drukgebied dichterbij komen en die brengt warmte. Temperaturen op dinsdag liggen tussen de 22 en 29 graden en op woensdag kan het zelfs richting de 31 graden gaan.

Of dit alles stabiel nazomer weer gaat worden dat kunnen we nog niet zeggen. Weerman Jeroen gaat daar waarschijnlijk in de komende dagen op terug komen.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...