Sneeuw kleurt rood door Sahara zand

Apocalyptische beelden deze middag vanuit Oostenrijk. Door een extreme hoeveelheid Sahara zand in de lucht kleurt alles rood en bruin. Voor de duidelijkheid, alles wat in de lucht zichtbaar is is Sahara zand. Anders was het vanmiddag flink zonnig geweest in onder andere Vorarlberg en Tirol.

Vorarlberg, foto: Lisanne de Frankrijker

Het komt wel eens vaker voor dat zand afkomstig uit de Sahara Oostenrijk bereikt. Maar de intensiteit van de stof vandaag is op z’n zachtst gezegd extreem. Er komen meldingen binnen dat de stof neerslaat op de sneeuw en een rood bruine gloed achterlaat. Op het bovenste beeld uit Schrocken is dat al goed zichtbaar.

Bettmeralp, Zwitserland

Ook net over de grens in Zwitserland krijgen we meldingen van Apocalyptische luchten.


Op het beeld hierboven zie je duidelijk dat de stof neerslaat en ook voor slechte zichten in de bergen zorgt.

En meer zand is het komend etmaal nog onderweg naar Oostenrijk. Het lagedrukgebied dat morgen in Nederland voor veel sneeuw zorgt, trekt juist aan de oostkant erg milde lucht en Sahara zand aan. Dit is ook goed vanuit de ruimte te zien.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht