Sneeuw voorspeld aan het einde van de week

RTL4 Weer Glanz Karinthië 30 oktober 2022

Glanz Karinthië 30 oktober 2022

Sneeuw voorspeld aan het einde van de week

Wat gaat het weer doen komende week, We staan bijna op het punt november in te gaan. Oktober is duidelijke te warm verlopen maar wat gaat November doen. Dat is ook de maand dat de eerste echte winterprikken kunnen gaan komen in menig skigebied. Voor de wat lager gelegen gebieden zal dat meer in de derde of vierde week november zijn maar voor de gletsjers zou er toch wel wat sneeuw moeten komen. Of er echt wat aan zit te komen? Aan het einde van dit bericht laten we wat kaarten zien.

Maandag zien we dat het in de ochtend nog wat mistig is, de zon gaat er ook bijkomen en het is nog steeds te warm voor de tijd van het jaar. Boven de 500 tot 900 meter schijnt de zon meestal, met slechts een paar wolkenvelden ertussen. In het Donaugebied, Weinviertel, Burgenland en in het zuidoosten van Stiermarken kan de mist blijven hangen. Van tijd tot tijd kan het ook motregenen. Afhankelijk van mist en zon bereiken de temperaturen 12 tot 24 graden, op 2000 meter is het 11 tot 15 graden.

Dinsdag 1 november is het Allerheiligen en ook dan kan het hier en daar mistig zijn. De mist kan blijven hangen vanaf het Inndal tot het noorden van het Burgenland. In de loop van de dag meer dichte bewolking vanuit het westen en vanaf het middaguur mogelijk wat regen in Vorarlberg, later ook in Tirol. In de bergen aanvankelijk nog stevige zuidenwind, geleidelijk in veel regio’s een opfrissende westenwind. In de middag is het nog 12 tot 20 graden, in het zuidoosten tot 23 graden. Op 2000 meter zakt de temperatuur naar 11 tot 5 graden.

De dagen daarna zien we dat het koeler wordt en op vrijdag is er zelfs hoger in de bergen sneeuw voorspel. De grote vraag is gaat er op hoogte ook weer wat sneeuw vallen. Naar vrijdag toe zien we dat wel gebeuren…..

WXcharts sneeuwval 1e week november 2022WhatsApp Image 2022-10-30 at 17.51.54

We hebben de laatste kaarten bekeken en daar staan wat positieve geluiden op. Hierboven de prognose van de sneeuwval tot en met 6 november 2022. Vanaf welke hoogte dit gaat vallen en de hoeveelheden. Meer daarover hopelijk in de volgende weerberichten.

Sneeuwkaart FANtastisch Oostenrijk kaart 1e week november 2022

Sneeuw voorspeld, ook ons eigen model van FANtastisch Oostenrijk voorspeld sneeuw tot en met 6 november 2022

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...