Sneeuwbom nog steeds op de kaarten?

SkiWelt Sneeuwpop

Vorige week maakte we melding dat er een sneeuwbom onderweg is naar Oostenrijk. De grote vraag is hoe staat het hiermee want de voorspelling die werd gedaan stond ver buiten de betrouwbare termijn maar stond wel degelijk op de kaart.

We kunnen nu zeggen dat daar toch wel wat verandering is in gekomen. Voor as. woensdag zijn de hoeveelheden behoorlijk naar beneden geschroefd. Bv De Kitzsteinhorn (Kaprun) zou as woensdag en donderdag 1 meter te verwerken krijgen en dat wordt…..

Bergfex Kitzsteinhorn 22 okt 2018

We zien vooral dat de neerslaghoeveelheden van 1 meter naar beneden zijn gegaan…tot 23 cm en dat de wind hard gaat waaien, op de gletsjer zelfs stormachtig. Ook zien we weer buiten de betrouwbare termijn SNEEUW op het menu staan. Maandag 29 oktober zou er dan een halve meter gaan vallen…we houden het in de gaten.

Ook was de prognose dat het in de lager gelegen gebieden ook winter zou worden…. ook dat is maar weer even uitgesteld. Daar is nog tijd zat voor (immers in deze gebieden wordt pas gestart eind november/begin december) maar de gletsjers hebben toch wel wat sneeuw nodig. We hebben jullie vorige week al laten zien dat het op de gletsjers ijzig aan het worden is.

Het hoe en waarom we deze sneeuw van aankomende woensdag gaan mislopen kun je lezen in het weerbericht van Jeroen. Dit staat vanavond om 18 uur weer op de website.

Kaprun Topfoto

Ook stond er voor het komende weekend behoorlijk wat sneeuw op het programma voor Kitzbühel. Ook dit had geweldig geweest in combinatie met de opening van de piste bij Walde (Hahnenkamm) Niet alleen de hoeveelheden zijn teruggegaan maar zeker ook de temperatuur is opgelopen. De piste zal zeker open gaan maar we willen jullie nog wel de video laten zien van 2 jaar geleden. Toen ging Walde ook open in behoorlijk winterse omstandigheden.

Houd onze berichten maar in de gaten dan mis je niets.

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...