Sneeuwbom van 1 meter onderweg?

Sneeuwmeting

Dagelijks kijken we nu naar de weerkaarten of er maar iets aan sneeuw opstaat. Al weken is het helemaal niets. Daarentegen is het FANtastisch Herfstweer in de alpen maar zeker ook in de lage landen.

Bergfex Kitzsteinhorn 17 okt 2018

Vanmiddag zagen we weer iets hoopvol op de kaarten staan. Vooral op de gletsjers zou er een behoorlijk pak sneeuw kunnen gaan vallen. Neem bv Kaprun, de Kitzsteinhorn, waar we afgelopen zondag nog waren. Daar is 24 en 25 oktober maar liefst een dikke 1 meter voorspeld. Kijken we naar Sölden waar we in het weekend van 8 tm 11 november zijn…daar zou 65-70 cm gaan vallen.

Bergfex Sölden 17 okt 2018

Wij zelf houden een enorme slag om de arm. Dit is een week vooruit en we weten dat voorspellingen ook wel eens niet uitkomen, zeker in de Alpen. Maar we zouden het erg toejuichen als er echt een enorm pak sneeuw zou gaan vallen. De laatste berichten die wij krijgen vanaf de gletsjers is dat het er erg ijzig aan het worden is. Sneeuw zou dan ook meer dan welkom zijn.

Morgenavond brengt Weerman Jeroen weer een nieuwe update. We zullen dan zeker eens kijken of deze voorspelde sneeuw nog steeds op de kaarten staat.

Volg ons ook op Instagram. Klik HIER.

Fantastisch Oostenrijk op Instagram

 

Bergfex Pitztaler Gletsjer 17 okt 2018

Ook in de lager gelegen gebieden gaat sneeuw vallen. Die zal ook wel weer verdwijnen maar een winterse prik is natuurlijk op deze hoogte ook altijd welkom.

Bergfex Kitzbühel 17 okt 2018

Bergfex Saalbach 17 okt 2018

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...