Sneeuwbuien tot 1200 meter

Vandaag vallen de sneeuwbuien tot 1200 meter

Sneeuwbuien tot 1200 meter

Het is vandaag een heel stuk kouder dan wat we gewend waren de laatste tijd. Met een noordwestenwind wordt vrij koude en vochtige lucht aangevoerd en is van mooi lenteweer absoluut geen sprake. Zo vallen vandaag sneeuwbuien tot 1200 meter.

Vanmorgen bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden, zon en enkele buien. Sneeuwbuien vallen deze ochtend vanaf 1200 meter. Maar niet overal is het deze ochtend al nat, vooral in de oostelijke helft zijn er ook nog lange droge perioden. Daarbij waait een matige tot vrij krachtige gure noordwestenwind. Vanmiddag leeft de buiigheid in heel Oostenrijk op al komen in Karinthië ook lange droge perioden voor. Wel is het ronduit koud, zo kan de sneeuw tot 1200 meter blijven vallen en is het in de dalen veelal onder de 10 graden.

Vanavond vallen aan de noordkant eerst nog enkele sneeuwbuien of regenbuien, in de loop van de nacht wordt het droger en breekt het wolkendek.

Morgen start de dag vrij zonnig en droog. Maar de opbouw van de atmosfeer is nog niet bepaald stabiel en al snel ontstaan stapelwolken. Tijdens de middag smeren de stapelwolken uit en uit dikkere bewolking kan aan de zuidkant een lichte bui vallen. Maar met minder wind dan de voorgaande dagen is het ook wat warmer, in de dalen kan het zelfs weer 10 tot 15 graden worden.


Donderdag volgt vriendelijk lenteweer, vooral tijdens de ochtend schijnt de zon uitbundig. Gedurende de dag ontstaan enkele stapelwolken en lokaal valt een bui. Maar met maxima van 15 tot 19 graden is het absoluut niet koud voor eind april.

De dagen daarna blijft het milder met temperaturen rond of iets boven de norm voor de tijd van het jaar. Wel kan vrijdag regen vallen, vanaf het weekend breekt vaker de zon door.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Interhome Banner 1250x700

Van Beeck tenten

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×