Vandaag opnieuw sneeuwbuien, komende week lente!

Vandaag is het opnieuw koud met maar weinig zon en kans op een paar winterse sneeuwbuien. Deze ochtend ligt de sneeuwgrens tussen de 700 en 1100 meter. Hierboven vallen sneeuwvlokken. Waarschijnlijk blijft de sneeuw maar moeilijk liggen of smelt de vers gevallen sneeuw snel weg. Vanmiddag zijn er langere droge momenten. Eerst staat er nog een stevige oostenwind maar deze wordt vanmiddag zwakker. Uiteindelijk komt de temperatuur in het dal uit tussen de 3 en 12 graden. Op 2000 meter is het -8, later vanmiddag stijgt hier de temperatuur naar -5.

Morgen overheerst de bewolking nog meer en zien we vrijwel nergens de zon. Het is koud en kil en op de meeste plaatsen blijft het kwik onder de 10 graden. Op 1500 meter ligt het kwik rond nul. Uit de bewolking kan een vlokje of spatje vallen. De sneeuwgrens ligt rond de 1400 meter en opnieuw vallen er geen spectaculaire hoeveelheden. Voor de late skiërs onder ons zijn het mistige dagen op piste’s.

Nieuwe week, nieuwe lentekansen

Gelukkig volgt er maandag een markante weesverbetering. Het hogedrukgebied boven Scandinavië vervormt ten gunste van Oostenrijk, want de toevoer van koude poollucht wordt gestopt. De wind draait naar het zuidoosten en hier ligt warme en droge lucht op ons te wachten.

Met de dag volgt meer zon en halverwege komende week is alweer 20 graden mogelijk. Dat wordt genieten!

Jeroen Elferink

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...