Vanavond sneeuwbuien in Oostenrijk

Vanavond sneeuwbuien in Oostenrijk

Vandaag is het nog één keer bijzonder zacht in Oostenrijk. Ondanks dat een depressie al half in Oostenrijk ligt is de stroming nog lang zuidelijk vandaag. Opnieuw kan vooral in het oosten de lucht een bruine of rode gloed hebben door het zand uit de Sahara.


Vanmiddag maakt een koufront een einde aan het zeer zachte weer. Vanuit Vorarlberg volgt tijdens de tweede middaghelft een actief front met veel neerslag. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 1000 meter. Vanavond ligt de sneeuwgrens in het westen zelfs even op 600 meter. Kortom de kou komt weer even terug. Veel sneeuw wordt niet verwacht want het front trekt snel over en levert veelal 5 tot 15 centimeter verse sneeuw.

Morgen trekt het front snel weg naar het oosten en wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Soms kan er nog een bui vallen, waarbij de sneeuwgrens rond de 1000 meter ligt. De sterke zuidwestwind is even weg en met -3 graden op 1500 meter is de winter even terug in de bergen. Hopelijk is de sneeuw die gevallen is genoeg om de bruine kleur van het Sahara zand weg te poetsen.


Dinsdag volgt een prima dag voor februari. Nog steeds staat er weinig wind in de bergen en zijn er flinke zonnige momenten. Op 1500 meter vriest het een graad of 3 á 4 en in de dalen wordt het maximaal 3 tot 5 graden. In het Oosten vriest het zelfs tot in het laagland.

De dagen daarna zijn nog een beetje onzeker. Een groot deel van de modellen kiest voor de optie van opnieuw koud en guur winterweer. Daarbij zijn dan diepvriestemperaturen zoals in Nederland mogelijk. Toch zijn er ook een paar members die voor aanhoudend mild weer gaan. Spannend dus!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht