Sneeuwbuien tot in de dalen

Voor midden april is het vandaag weer erg koud met veel bewolking en winterse buien. Deze ochtend kan er tot in de diepere dalen wat sneeuw vallen. Later vanmiddag stijgt de sneeuwgrens naar 700 tot 1300 meter. De meeste neerslag valt in Tirol en het Salzburgerland. Met middagtemperaturen tussen de 3 en 9 graden en een stevige oostenwind is het buiten niet echt genieten. Tijdens sneeuwbuien kan het kwik tot rond de nul zakken en op 2000 meter is het 7 graden onder nul.

Morgen is het ook koud voor april. In de ochtend vallen er sneeuwbuien tot 400 meter. Het kan dus morgenochtend winters ogen. Echter vallen er geen zéér grote sneeuwhoeveelheden. In de middag zijn er langere droge fase en in het westen kan de zon er soms eventjes door piepen. Dit beetje zon zorgt er voor dat het in het Inntal en aan de Bodensee de temperatuur stijgt naar 10 of 11 graden. Elders blijft het dik onder de 10 graden. De sneeuwgrens stijgt geleidelijk naar 1300 meter en op 2000 meter is het -6.

Zondag zijn er langere droge periodes. Alleen in het oosten valt wat neerslag van betekenis. Boven de 500 tot 1200 meter kan dit nog sneeuw zijn. Wel blijft het overal zwaar bewolkt. Met weinig wind wordt het 4 tot 13 graden, op 2000 meter -3.

Na het weekend keert de lente terug. Maandag schijnt in Vorarlberg en Tirol de zon flink. Hier kan het alweer 14 of 15 graden worden. Richting het oosten is het nog eventjes wachten. Want dinsdag kan het hier 16 tot 18 graden worden. Wel blijven er wolkenvelden overtrekken en is een bui niet uitgesloten. In ieder geval zijn de temperaturen weer groeizaam. De winterprik is dan weer uit de lucht.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...